El dia 30 de desembre hi haurà un pessebre vivent a Can Jalpí, obert a la participació dels veïns del poble

Aquest any a Can Jalpí s’hi farà un pessebre vivent. I es vol que sigui un pessebre vivent fet per gent d’Arenys de Munt. I a més, serà solidari, perquè donarà la recaptació a la Mataró de TV3. Entrar-hi costarà 2€ als adults i 1€ els infants. I a dins hi haurà xocolata desfeta. El pessebre es fa el dia 30 de desembre

Teresa Villalmazo i Anibal Ribero han passat pel programa El Cafè del Matí aquesta setmana per donar detalls de l’esdeveniment. En primer lloc cal dir que les inscripcions per participar-hi es faran els dies 2 i 3 de desembre a la Plaça de l’Església, entre les 11 i dos quarts de dues. Si fa mal temps es faran al Mercat. L’assaig del pessebre serà dissabte dia 23, a les 12 del migdia a Can Jalpí. Els organitzadors demanen la col·laboració de qui tingui eines antigues, estris d’anys enrere, i especialment la implicació de qui sàpiga fer un ofici tradicional.

Teresa Villalmazo ja era l’organitzadora del Pessebre Vivent de l’Escola Sobirans, i ara ha fet un pas més, intentant muntar un pessebre amb la implicació de tot el municipi. Cadascú s’ha de portar el vestit, i per saber com ha de ser, la imatge és molt fàcil. Les pastores, castanyeres. I els pastors, patufets.

També es demana a la gent participant que es porti fanalets o estris de llum que puguin ambientar la zona. I també mantes, esterilles i el que puguin per protegir-se del fred, sobretot dels peus. Però l’avantatge que tindran les figures és que no se’ls demana que estiguin immòbils i estàtiques com si fossin figures de fang de mida humana. Podran moure’s, fer rotllana, interpretar les escenes, i també berenar.

Això pel que fa referència a pastorets i pastoretes, però al pessebre hi ha figures protagonistes clares, com són el naixement, l’angelet, els tres reis, el caganer… figures que tenen un nom propi i que ja estan adjudicades per part dels organitzadors. Però que ningú pateixi perquè en un pessebre hi ha molta feina a fer per part del poble ras.

Al ser el primer any que es fa, ara mateix és una incògnita saber quanta gent hi participarà i quina acceptació tindrà entre els visitants. Neix amb la voluntat, això si, de ser el pessebre del poble, i per al poble. Per això, almenys aquest primer any, es demana que tots els figurants siguin d’Arenys de Munt. I si hi ha algú de fora d’Arenys de Munt que hi vulgui participar que s’esperi a l’any vinent i aquest any simplement que vingui a veure com està muntat i com funciona.

El pessebre estarà a l’esplanada del monument a la independència, amb els pastorets i pastoretes posats a les feixes laterals i el naixement a la barraca de l’extrem nord, amb els Reis també a aquesta zona. Si el projecte agafa força aniran agafant altres zones del Parc molt adequades per a un pessebre, com són el pont de fusta, el llac de la guingueta, o fins i tot l’estany o la zona de canyes de bambú.