El darrer ple de l’ajuntament va aprovar una modificació en l’ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia

Es tracta de ruixar amb aigua els orins que els gossos facin a la via pública per tal de diluir l’olor. D’altra banda, es prohibeix que els gossos pixin a les façanes dels edificis i sobretot als parcs infantils. A més, cal recollir les defecacions de la via pública. No complir amb aquesta ordenança implicarà sancions lleus.

Aquest punt va ser aprovat per tots els grups municipals a excepció del PP que va votar en contra. El regidor Ramon Planas, va dir que tot i estar d’acord amb l’ordenança, aquesta no es pot complir en la seva totalitat ja que hi ha mancança de mobiliari, com ara pipi-cans.

Com a resposta, el regidor Josep Sánchez, va dir que ja era previst instal·lar 2 pipi-cans a la zona de l’Eixample, i es posaran un cop s’hagin endreçat els escocells de la riera.

Tot i així va dir que aquest problema no es resol únicament posant pipi-cans o sancionant, sinó que hi ha d’haver un canvi d’hàbits per part dels propietaris de gossos.

La regidora de la Cup, Esther Sánchez, va dir que estaven d’acord amb aquesta ordenança que marca les accions cíviques per part dels propietaris d’animals a més d’estar d’acord en sancionar als infractors.

La regidora Àngels Castillo va explicar que aquesta aplicació de l’ordenança és reclamada per molts veïns, i va demanar realitzar campanyes informatives perquè tothom estigui informat.

El regidor Sánchez va explicar que faran campanyes informatives durant tot l’any, i no només d’aquesta ordenança, sinó també sobre altres aspectes, com per exemple del que suposa utilitzar la deixalleria.

I el regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, coincideix en que cal més mobiliari com papereres i bosses per recollir les defecacions, però que tot i així el més important és que els propietaris dels gossos canviïn d’actitud i entenguin que aquest és un problema per la resta de veïns.

Si voleu escoltar el ple sencer ho podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt.