El darrer ple de l’ajuntament va aprovar una modificació de l’ordenança reguladora de dades de caràcter personal

Es tractava d’un punt de tràmit per corregir alguns errors a demanda de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per les imatges que es poden recollir en les càmeres instal·lades en les zones de residus, en equipaments municipals i de control del trànsit.

El regidor del PDeCAT, Marc Tarrés, va estar a favor de la modificació, i va tornar a demanar que es fes l’auditoria de protecció de dades, que per llei és d’obligatorietat.

L’alcalde li va respondre que aquesta auditoria es farà a partir de l’1 d’abril i a partir d’aquí es podran donar resultats i veure en que es pot millorar.

El punt va ser aprovat amb l’únic vot d’abstenció de la CUP. El regidor Josep Manel Ximenis, va explicar que s’abstenien, perquè com ja van expressar en el moment d’aprovar l’ordenança, no creuen en el control de càmeres, ja que es perd el dret a la intimitat i creuen que hi ha altres alternatives.

Respecte a posar càmeres a l’entrada del poble per controlar el trànsit, l’alcalde va explicar que això ja s’està fent a altres pobles i dóna molt bons resultats en temes de seguretat, per poder controlar a partir de les matricules dels vehicles, si hi ha antecedents, com ara si aquests han estat robats.

Recordem que si voleu escoltar el ple sencer o podeu fer a través del web de la ràdio.