El darrer ple de l’ajuntament va aprovar les bases per subvencionar els propietaris que posin el seu habitatge a lloguer social

En concret es subvenciona un 15% del preu, però també es determinen altres condicions com ara la relació de metres quadrats de l’habitatge, el seu estat de conservació o d’eficiència energètica.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, es va mostrar satisfet d’haver treballat també aquestes bases que han de permetre que Arenys de Munt tingui habitatge social de lloguer, i així es va demanar incloure una partida de 12 mil euros en el pressupost d’aquest any.

El regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, va dir que estaven d’acord, però va demanar que es revisi el reglament d’habitatges buits, aprovat en un altre ple, ja que aquest no determina les possibles sancions per no destinar habitatges buits a lloguer social.

Per la seva part el regidor del PP, Ramon Planas, va proposar donar avantatges als propietaris que lloguin el seu pis, com ara reduccions en les taxes municipals.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, es va mostrar satisfeta que es puguin donar subvencions en aquest sentit, però també va proposar incentivar els propietaris amb altres avantatges. També va demanar que en comptes de lloguer social, s’anomeni com lloguer assequible, per poder equiparar el preu a la realitat.

Respecte a les propostes fetes per la regidora Àngels Castillo, el regidor Josep Sánchez, li va dir que les haguessin pogut parlar abans de ple, però que en tot cas es una primera proposta que suposa donar subvencions per poder oferir lloguer social a les famílies amb més necessitats, i no ser un gestor immobiliari.

El punt es va aprovar amb l’únic vot d’abstenció del PSC.

El regidor Josep Sánchez va convidar als regidors a treballar en les properes bases que seran dirigides precisament a les persones que necessiten aquest lloguer social.