El darrer ple de l’ajuntament no va aprovar la moció presentada pel PP que pretenia donar suport i defensar la presó permanent revisable

El regidor del PP, Ramon Planas, va llegir els acords d’aquesta moció que va ser votada en contra per la resta de partits, ERC, PDeCAT, CUP i PSC.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, va dir que respectava al regidor del PP, però no al seu partit que, en les seves paraules, és responsable de tot el que estem vivint a Catalunya i que defensa la pena de mort, amb corruptes i que afavoreix la monarquia.

Respecte a la moció va dir que aquesta és una llei que al Congrés sols va ser aprovada pel PP, una llei similar a voler  “cadena perpetua”. Entre d’altres, Ximenis va afegir que aquesta moció és un insult cap als presos politics catalans.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que defensar la presó permanent es fer demagògia i va explicar que actualment Espanya és un dels països d’Europa que té mes presos, quan a la resta de països la presó permanent no es compleix en més de 25 anys. La regidora va afegir que aquesta llei no busca la inserció, sinó la condemna perpetua.

La regidora d’Esquerra Tònia Vila, va dir que li sabia greu que és presentés aquesta moció ara quan hi ha persones de pau empresonades per motius politics, i va dir que esperava que no fos malintencionada. També va parlar de la mala practica que fa l’Estat Espanyol, que utilitza la justícia per atemorir els catalans.

I el regidor del PDeCAT, Marc Tarrés, va afegir que mentre s’estigui aplicant el 155, ells votaran en contra de totes les mocions que presenti el PP.

Recordem que si voleu escoltar el ple sencer ho podeu fer a través del web de la ràdio.