El CoVid-19 es pot haver endut vuit residents a la Verge del Remei

8 residents de la Residència Verge del Remei han mort des que va començar la pandèmia. Actualment la resta d’usuaris i treballadors que tenen coronavirus evolucionen favorablement. Avui al programa el Cafè del Matí de la ràdio hem parlat amb la Directora de la residència, Soraya Real, qui ha explicat que 3 d’aquests 8 residents morts sí que han estat confirmats amb coronavirus. La resta presentava símptomes i per tant també es creu que el Covid19 ha estat la causa de la mort.

Els residents que han donat positiu a les proves PCR han estat aïllats de manera individual per no alterar la càrrega del virus.

Soraya Real ha estat molt critica amb la gestió de les institucions a l’inici de la crisi.

En aquest sentit, Soraya Real ha volgut destacar la feina i dedicació del govern de l’Ajuntament d’Arenys de Munt

I per últim, sobre l’assaig clínic del Dr Oriol Mitjà i del qual Soraya Real hi va participar, comenta que va ser la única esperança en aquell moment tant dificil.

Precisament el doctor arenyenc Oriol Mitjà ha comentat a través del seu twitter que si fem el desconfinament sense control de la infecció, anem cap al rebrot. Entre els motius, ha precisat que no es fan prou esforços per a controlar la malaltia amb les PCR i comenta que ‘Algú s’entesta a no usar unes altres marques d’escovillons’. Els escovillons són les tiges emprades per a prendre mostres al nas i indispensables per a saber si els pacients tenen el coronavirus o no. D’altra banda, Mitjà dona les gràcies a tots els seus companys i companyes i els envia ànims per aquests últims dies de l’assaig que estan realitzant.