El Consell Comarcal del Maresme ofereix suport als joves que busquin feina a través del Programa Referent d’Ocupació Juvenil

La taxa d’atur juvenil a Catalunya va arribar l’any passat a la pitjor dada en cinc anys, el 27,3%, i va constatar que un dels problemes estructurals del mercat laboral empitjora en comptes de millorar. La pandèmia no només ha complicat encara més les coses, sinó que ni tan sols li va donar, durant l’últim trimestre de l’any, la treva que sí que va donar a la resta de col·lectius. Mentre que aquests aconseguien reduir el nombre d’aturats, l’atur juvenil continuava augmentant, 4.500 més. Si l’atur entre els 16 i els 29 anys és del 27%, quan es redueix la franja fins als 24 anys augmenta fins al 38,1%. Gairebé tres vegades més que el 13,8% del conjunt de la població catalana.

Per tal de contribuir a reduir aquestes xifres i ajudar a revertir la situació, el Consell Comarcal del Maresme fa tres anys que té engegat un programa anomenat “Referent d’Ocupació Juvenil” on donen suport i guien als joves a trobar un lloc de treball. Per saber-ne més ens hem posat en contacte amb els responsables del programa, Verónica Pérez i Xavi Muñoz.