El concurs de colles sardanistes de dissabte a la nit torna a la Plaça de l’Església

Dissabte, abans del concurs, es farà cinema al Centre. Es projecta el ventre del mar, a les 8 del vespre, a la Sala Gran. Ens hem de remuntar Juny de 1816, ara fa 206 anys. Una embarcació francesa s’encalla davant les costes del Senegal. Sense bots suficients per a tots, es construeix una patera per remolcar a 147 persones. El pànic i la confusió s’apodera dels tripulants de la nau que acaben tallant la corda de remolc i abandonant la rudimentaria nau a la seva sort. D’aquests 147 homes només 9 van aconseguir salvar les seves vides. Entre ells estaven Savigny, un oficial mèdic implacable, i en Thomas, un rebel mariner ras. Enfrontats, viuen aquests fets mostrant diferents actituds per a sobreviure. Aquest n’és el tráiler oficial.

I gairebé es pot dir que quan acabi la pel·lícula ja ens podem quedar a la plaça de l’Església perquè a les 10 comença el Concurs de Colles sardanistes puntuable pel campionat juvenil, territorial de Barcelona i de colles lliures. La música la posarà la cobla Vila d’Olesa. La presidenta de l’Agrupació sardanista del Centre Moral, Maria Canaleta Valentí, ha explicat que hi haurà la presència de diverses entitats balladores de sardanes, i les seves colles participaran a les diverses categories del concurs. És el cas del grup Maig. I també tindrem a la plaça grans noms del món sardanista català com Violetes del Bosc o Mare Nostrum, entre altres. En total hi ha 11 colles d’aquests grups que ara anomenàvem, ja que dels 15 als 45 anys una mateixa colla pot participar a diverses categories.

El concurs torna a la Plaça de l’Església, després que l’any passat s’hagués de fer a un lloc perimetrat i es va escollir la pista, a causa de la covid-19. Torna, doncs, també la normalitat al concurs. Al final del concurs la Cobla Vila d’Olesa farà unes quantes sardanes a les quals s’hi podrà afegir qualsevol persona que en vulgui ballar.

Aquest concurs de sardanes coincideix amb l’Aplec Pairal de Catalunya, i els integrants del grup intentaran arribar a la ballada del dissabte nit i si no, el diumenge a la tarda al pati de l’Ós.

I ja per rematar el cap de setmana musical, hi haurà diumenge una sessió de ball amb el grup Los 60 i pico trio. Presenten una tarda de ball amb música en directe dels anys 60 i 70, dedicada als socis de l’Esplai de la Gent Gran. Actuaran diumenge a les 6 de la tarda a la Sala Municipal. Hi haurà sorteig de diversos obsequis a la mitja part, i també es