El Batec premiat i el Centre Moral demana subvencions per la rehabilitació de les instal.lacions

La Pedrera de Barcelona ha acollit aquest dimarts, el lliurament dels Premis Ateneus. En la seva vint-i-vuitena edició, el certamen impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya ha donat visibilitat al moviment associatiu cultural català en una nit de gala.

Els guardons reconeixen la tasca duta a terme per les entitats i associacions de Catalunya al llarg de l’any en sis categories diferents.

Aquest any s’han presentat 67 candidatures que han rebut premi, entre elles la revista el Batec del Centre Moral d’Arenys de Munt que ha rebut el segon premi dins l’apartat a la comunicació associativa.

El president del Centre, Esteve Torrent, ha explicat que aquesta no és la primera vegada que reben els premis Ateneus, ja que en altres ocasions l’han rebut per altres seccions del Centre. S’ha mostrat molt content per aquest premi que es un reconeixement a la trajectòria del Batec.

D’altra banda, el Centre Moral a través de l’ajuntament demanaran aquesta setmana una subvenció de 200 mil euros per fer les obres de reforma de les instal·lacions.

Aquesta subvenció es podrà demanar gràcies a la línia de subvencions que ha tret la Diputació de Barcelona a finals de novembre.

El projecte total de rehabilitació del Centre es va entregar als serveis tècnics al mes de març de 2016 que han estat revisant-lo i demanant la documentació complementària. S’espera que l’aprovació final es produeixi a la primavera de 2018.

Les obres estan pressupostades amb un valor de 1.000.000€, quantitat molt elevada i impossible d’assumir d’una sola tirada. Per aquest motiu les obres s’aniran realitzant per fases segons es vagi aconseguint el finançament.

Cal tenir present que quan es demana una subvenció mai es concedeix l’import total, és per aquest motiu que el Centre haurà de buscar altres fonts de finançament.