El Banc dels Aliments busca voluntaris al Maresme per al Gran Recapte dels dies 24 i 25 de novembre

El darrer cap de setmana de novembre se celebrarà la 15a edició del Gran Recapte, la gran campanya solidària del Banc dels Aliments, i es necesiten voluntaris a la comarca del Maresme. Com l’any passat, aquesta campanya recaptarà tant aliments com donacions econòmiques, que es destinaran íntegrament a la compra de queviures per a la gent més necessitada.

Cesáreo Villagrà, delegat del Banc dels Aliments al Maresme, ha comentat que perquè el Gran Recapte aconsegueixi el seu objectiu calen no només donacions en forma de menjar i diners, sinó també la participació de voluntaris. A tot Catalunya fan falta uns 21.000 voluntaris, dels quals 1.200 al Maresme. Diu que la participació d’aquests voluntaris és essencial: l’experiència demostra, any rere any, que allà on hi ha voluntaris augmenten les donacions. I enguany aquestes donacions són més necessàries que mai: per una banda, la pujada de preus limita la capacitat dels Bancs dels Aliments per comprar menjar i distribuir-lo; i per l’altra, el canvi de model previst en el programa d’entrega d’aliments de la Unió Europea pot provocar que 200.000 persones deixin de rebre ajuda alimentària a Catalunya. És per això que aquest Gran Recapte és més important que mai, diuen els organitzadors.

Cesáreo Villagrà ha comentat que al Maresme, l’any passat el Banc dels Aliments de Barcelona va repartir gairebé 1 milió i mig de quilos d’aliments. Concretament, 1.432.527 kgs. El van repartir entre 12.691 persones; és a dir, uns 9,4 kgs al mes per persona atesa. Enguany, i a conseqüència de la pujada de preus, només s’han pogut repartir 7,5 kg al mes a cada una de les persones que atenen a través de 29 entitats socials.

Cal saber, també, que hi ha diferents maneres de col·laborar amb el Gran Recapte Una és fer-se voluntari unes hores els dies 24 o 25 de novembre. T’has d’inscriure al web www.granrecapte.com/voluntariat.  També pots donar aliments en algun del centenar de supermercats de la comarca que col·laboren amb la recollida aquell cap de setmana, o fer donacions econòmiques a la web del Gran Recapte, a les caixes dels supermercats o a bizum.