Educació assegura que es treballarà amb el màxim rigor per garantir la seguretat contra la Covid-19 als centres

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme, entre ells el d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, per aprofundir en els protocols de les mesures contra la Covid-19 que hauran de posar en marxa les escoles i instituts.

El delegat va dir que l’objectiu d’aquesta sessió era  “que estiguem alineats al màxim per tal de fer tota la feina preparatòria en aquesta represa del curs escolar, que és  clau per als nens i nenes i també per a les famílies”.

Josep Sánchez explica que des de les autoritats tenen clar que les aules han de tornar a obrir i que ho faran amb la màxima seguretat possible.

Sánchez afegeix que és molt important que famílies i professors respectin les mesures de seguretat fora de les hores lectives per evitar el risc de contagi.

L’Alcalde també avança que hi ha redactat un protocol d’actuació en cas de detecció d’un positiu en Coronavirus. Les mesures s’aplicarien de manera immediata i fins i tot es contempla un possible tancament del centre.

A  la reunió, la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, va recordar que les principals mesures fan referència bàsicament a l’ús de mascareta a partir dels 12 anys, als grups estables amb un màxim de 20 alumnes, allà on sigui possible, fins a Secundària,  i a la presa de temperatura en els mateixos centres  educatius.

Per la seva banda, la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, va afegir que s’està treballant en el reforç de referents sanitaris per ajudar a les escoles a gestionar la situació i donar resposta al previsible augment de la pressió en el sistema.