Durant el primer semestre de l’any la Policia Local ha posat 15 denúncies a conductors de patinets elèctrics

La Policia Local ha fet una campanya de control de patinets elèctrics. Ara n’han fet balanç. Han fet 75 advertiments i han posat 15 denúncies. La campanya de control de patinets elèctrics que s’ha dut terme durant el primer semestre de l’any té com a objectiu conscienciar i prevenir conductes de risc de les persones usuàries d’aquest tipus de vehicles.

L’augment constant d’usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), com ara patinets elèctrics, pot generar situacions de risc i conflictes amb altres vehicles i vianants. Durant el primer semestre de l’any 2022, la Policia Local ha dut a terme una campanya de conscienciació als conductors d’aquest tipus de vehicles.

Aquesta campanya ha consistit a realitzar controls específics en els punts on es concentra més circulació de VMP, informar els usuaris d’aquests tipus de vehicles de la normativa i denunciar aquells que fossin reincidents o realitzessin infraccions greus. També s’han dut a terme classes d’educació viària específiques sobre l’ús d’aquests vehicles a les escoles Sant Martí i Sobirans. S’han realitzat un total de 75 advertiments i 15 denúncies a conductors de patinets elèctrics i Vehicles de Mobilitat Personal per diferents infraccions.

Aquestes infraccions que s’han denunciat són majoritàriament per circular en patinet elèctric sobre la vorera, circular amb dues persones a sobre i circular en sentit contrari. També cal remarcar que s’han denunciat dos conductors de patinet elèctric que manipulaven un telèfon mòbil mentre el conduïen.

Ho ha ampliat el cap de la Policía Local, Javi Reina