Divendres ja no hi haurà toc de queda, ni aquí ni a la resta del país

El govern català no prorrogarà el confinament nocturn a partir d’aquest divendres a la matinada, tampoc als 19 municipis on encara és vigent, entre ells el nostre. En el marc del Procicat, el govern ha decidit prorrogar les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya, excepte la restricció a la mobilitat nocturna.

El toc de queda actualment només és vigent a 19 municipis, com deies, després que el Tribunal Superior de Justícia tombés la voluntat del govern d’aplicar-lo a 148 municipis. Quan l’executiu va demanar ampliar-lo a 62 municipis, la justícia també va revocar la mesura. Sí que continuarà la limitació de les reunions o trobades familiars i socials a un màxim de 10 persones, tret que es tracti de convivents. També es manté el 70% de l’aforament a l’assistència a actes i cerimònies civils o religiosos, entre els quals hi ha casaments, culte i cerimònies fúnebres. Aquestes mesures es prorrogaran un cop hagin rebut l’aval del TSJC i tindran una vigència de set dies. El govern traslladarà aquest dimecres la petició a la justícia amb la intenció que entri en vigor a partir del divendres 27 d’agost.

L’alcalde accidental i també regidor de Seguretat, l’Àngel Castillo Vallcorba, ha comentat que li sap greu que la justícia no hagi avalat l’ampliació del toc de queda, tot i que enten els motius que exposen els jutges. Al mateix temps opina que mantenir el toc de queda a pobles petits com Arenys de Munt o palafolls no tenia massa sentit, ja que són pobles on la gent a partirdel vespre ja no sol fer vida al carrer i que els únics uqe surten són els joves i ho tenien molt fàcil per fer-ho igualment a pobles veïns on no hi havia cap restricció.