Divendres i dissabte Arenys de Munt acollirà el 21è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya

En total seran més de 30 intervencions entre ponents, convidats, i autoritats. El tret de sortida es donarà divendres amb la presentació del Simposi a càrrec d’Albert Codinas, President de l’Institut Nova Història, de Jordi Bilbeny, escriptor i investigador i la conferència inaugural de Francesc Robusté, Doctor enginyer de camins, canals i ports, titulada «No hi ha crims perfectes: el tinent Columbo a la recerca de grans incongruències de la història». En va parlar Jordi Bilbeny al programa el Cafè del Matí.

Bilbeny també va destacar alguna de les ponències que es faran. Una d’elles titulada «Els Colom de Barcelona i d’altres prohoms barcelonins van ser propietaris de terres a les Índies» a càrrec de Montse Montesinos.

I una altra de les ponències que va comentar Bilbeny va ser la de Ferran Mozas, titulada «L’euro no és un invent del s. XX: els catalans ja el teníem al X». Jordi Bilbeny va explicar que no sap ben bé el contingut de la ponència perquè li agrada que el sorprenguin però va comentar que creu que Ferran Mozas es refereix a que en el s.X existia ja una moneda unitària.

L’entrada per divendres és gratuïta. Per les ponències de dissabte el preu és de 10 euros pels adherits a l’Institut i 15 pels no adherits.