Divendres es presenta al Centre la novel·la negra Joc de màscares, de Jaume Arasa Aguirre

Divendres 2 de desembre a les set del vespre, a la Sala Daniel Paituví del Centre, es presenta el llibre Joc de màscares, de Jaume Arasa. La presentació l’organitza Amunt LGBTI i comptaran amb la introducció de Gemma Sangerman.

Jaume Arasa i Aguirre va neixer a Tortosa l’any 1991, ara viu a Arenys de Munt, i és advocat especialitzat en dret laboral i escriptor. Sempre ha estat vinculat al món dels Recursos Humans, primer a l’empresa privada i després a l’administració pública catalana. Des de ben menut ha tingut un gran interès i passió per la lectura i l’escriptura. L’any 2009 en el marc de la segona Fira Literària Joan Cid i Mulet de Jesús, al Baix Ebre, en el concurs de treballs de Recerca de 2n de Batxillerat, va ser premiat i publicat amb un Accèssit el seu treball Lladres i serenos: una aproximació a la novel·la negra catalana. La seva primera novel·la, Joc de màscares, s’ha anat coent a foc lent amb el temps, però el salt definitiu ha estat durant aquests darrers dos anys.

Joc de màscares explica que l’Alegna Carbó, una jove periodista de Barcelona, està fent un reportatge sobre Xavier Pubilla, un empresari molt important i d’èxit del món de la confecció i de la moda, provinent del Maresme. En una festa de la Setmana de la Moda de Milà, on l’Alegna havia estat enviada per informar de l’esdeveniment, fa unes fotografies de l’empresari amb un altre individu. Arran d’això, rep una forta pallissa per tal de robar-li el mòbil i fer desaparèixer les imatges enregistrades. Ella intueix que darrere d’això hi ha alguna cosa fosca i decideix seguir investigant. Pocs dies més tard, en tornar a Barcelona, Xavier Pubilla és brutalment assassinat a casa seva. A partir d’aquest fet la investigació de l’Alegna, en col·laboració de vegades amb el sergent Favà i la caporal Armengol dels Mossos d’Esquadra, pren un altre caire. Es comencen a descobrir connexions insospitades amb crims antics, relacions amb la delinqüència organitzada, el tràfic de drogues, la prostitució, la corrupció política o amb l’orientació sexual de les persones. Els fets es desenvolupen en diversos indrets: principalment a Barcelona i el Maresme, però també a Milà i a les Terres de l’Ebre.

Jaume Arasa i Aguirre ha parlat avui per l’informatiu de la ràdio i ha explicat que és una novel·la negra amb assassinats, corrupteles i tripijocs. Els escenaris de la novel·la conformen el mapa vital de l’autor, els llocs on ha viscut alguna temporada. El llibre està pensat per denunciar la Lgbtifòbia, i per aixì l’entitat AmuntLGBTI es fa aquesta presentació.