Divendres es farà la presentació del llibre “Guerra i repressió a Arenys de Munt”, d’Elies Surroca

L’acte forma part dels actes que ha organitzat el Col·lectiu pel Museu Arxiu d’Arenys de Munt com a homenatge a la generació republicana.

Elies Surroca, del Museu Arxiu, ha explicat que feia temps que volien fer un homenatge a la generació republicana, i que, arribat el moment, han cregut necessari escriure un document sobre els veïns d’Arenys de Munt repressaliats pel franquisme.

Surroca ha explicat que ja tenien documents sobre les persones que van morir durant la guerra, però que han hagut de fer una investigació sobre aquells qui van ser internats a camps de concentració i els que van ser afusellats.

El llibre és el fruit de 2 anys de treball, parlant amb families i buscant informació en els arxius del poble i d’altres localitats. Segons Elies Surroca, ha estat molt impactant conèixer tot el que van passar els represaliats.

La pretensió del Museu arxiu és seguir buscant informació per poder fer una nova edició ampliada en un futur. L’acte serà divendres a les 7 de la tarda, a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie.