Divendres. 19:30h. Escola Sant Martí. Gran debat Electoral de Ràdio Arenys de Munt

Demà farem el Debat que organitza Arenys de Munt de cara a les Eleccions Municipals del proper diumenge. El farem al pati cobert de l’Escola Sant Martí, a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Portem dues setmanes de campanya electoral, més intensa i més moderada a estones, i arriben al final. Aquesta cursa de fons acaba demà i tal com ja vam fer fa 4 anys, Ràdio Arenys de Munt tanca la campanya electoral. Serà moment per escoltar als diferents candidats a l’alcaldia i les seves propostes en diferents àmbits temàtics.

Hi intervindran Virgili Garcia Fernández, d’Alternativa Municipal – IDC, Guiu Muns Roura, de la CUP, Vanesa Muñoz Fernández del PSC, Pep Artigas Alsina de Junts x AdM i Josep Sánchez Camps, d’ERC.

Al debat farem 4 blocs, de mitja hora cadascun. Els tres primers blocs seran per escoltar els candidats. A cada bloc hi haurà un temps màxim de 3’ per candidat per exposar, sense interrupcions, les seves idees i propostes en l’àmbit temàtic que correspongui. Això durarà més o menys 15 minuts. Els segons 15 minuts de cada bloc seran un debat obert entre candidats, amb rèpliques i al·lusions, també sobre l’àmbit temàtic pertinent. El moderador, és a dir, l’Oriol Leo, anirà adjudicant les paraules.

El quart bloc, de 30 minuts, serà per escoltar els veïns i veïnes. S’obrirà la possibilitat que els assistents al debat puguin fer preguntes directes a tots els candidats.

El primer bloc es diu El carrer. Urbanisme, Via pública, civisme, neteja…Aquí volem tractar qüestions com la millora de carrers i places. Feta la Riera i la Rotonda, ara què toca? On cal centrar els esforços en via pública? Quines propostes aporten per millorar el civisme? I per mantenir el poble tan net com es pugui?

El segon bloc l’hem titulat Les persones. Serveis Socials, ocupació, oci, Sanitat, Educació, festes i fires, cultura, igualtat, participació…

Aquí volem que ens parlin de propostes per facilitar la vida a la gent d’Arenys de Munt. Per incentivar la feina. Per ajudar a qui ho necessita. Accés a l’educació i la sanitat, alternatives de lleure i oci al poble.

El tercer bloc són Equipaments i Serveis municipals. Centre cívic, ràdio, municipalitzacions futures, habitatge, CAP, Residència, Biblioteca. Temps per fer propostes en equipaments. Com potenciem els equipaments que ja tenim? Quins s’han de crear de nou? A quina zona es poden construir?

El quart bloc és la Participació dels assistents. Amb un micròfon donarem la veu a qui alci la mà. Es demana que no hi participin persones que estiguin inscrites a qualsevol de les llistes electorals. Als espectadors se’ls demanarà intervencions curtes, amb reflexió o pregunta.

Per tancar el debat, cada candidat disposarà d’El minut final. En aquesta ocasió, per acabar el debat, el nostre company Miquel Figueroa Martínez, i jo mateix, pujarem a l’escenari amb la càmera d’AmunTV i un mòbil. Cada candidat es podrà dirigir fixament a càmera un temps màxim d’entre un minut i un minut i mig, per demanar directament el vot als ciutadans. En farem un vídeo i publicacions a les xarxes socials.

Iniciarà aquesta ronda el candidat Virgili Garcia Fernandez, d’AM-IDC i tancarà Josep Sánchez Camps, d’ERC.

I ja haurà acabat la campanya.