Diumenge hi ha cinema familiar en català al Centre, amb El bosc de Haquivaqui

I el diumenge hi ha cinema infantil en català al Centre. S’hi projecta la pel·lícula El bosc de Haquivaqui. Diuen que aquest bosc és un bon lloc per viure, però els animals petits han de vigilar que els més grossos no se’ls cruspeixin. Claus, el ratolí trapella, i els seus Amics, tenen por de la guineu Marvin i d’altres depredadors. Però el que fa vessar el got de la paciència és que un bon dia l’eriçó Horaci intenta menjar-se l’àvia ratolineta. És aleshores quan Morten, el ratolí més assenyat, arriba a la conclusió que és l’hora de redactar una nova llei per al bosc. A partir d’ara tots els habitants del bosc seran amics i ningú podrà menjar a cap altre. El cas és que la guineu Marvin encara té gana…

Aquesta entretinguda i bonica història sobre els animals del bosc de Haquivaqui  és la suma de dos elements molt llaminers. Per una banda, i en la tradició de les faules més clàssiques, parla d’humans referint-se als animals i proposa un món inventat que anhela la pau i la convivència, on els conflictes es resolen de manera pacífica. Per l’altra banda, la minuciositat de la tècnica i les divertidíssimes cançons el converteixen en un bon musical en stop motion.

La responsable de la secció de cinema familiar del Centre, Anna Alsina, ha dit que és una pel·lícula que agradarà a infants i adults, ja que la història que explica és interessant i hi ha molt bona música.

Es projecta a la Sala Gran del Centre a les sis de la tarda i es recomana haver comprat l’entrada amb antel·lació per evitar problemes amb l’aforament.