Diumenge Fira de la Maduixa i el primer Enotast, un tast de vins de la DO Alella

Diumenge, a la plaça de l’Església i la riera, es celebrarà la Fira de la Maduixa d’Arenys de Munt.

Com sempre, a més de trobar parades de maduixes dels productors del municipi hi haurà fira artesana, tallers infantils, jocs gegants per a infants i adults i demostracions de l’art de la punta a càrrec de les associacions de puntaires.

El regidor de Promoció económica, Josep Sànchez, ha explicat que l’objectiu d’aquesta fira és promocionar la maduixa propia i posar en valor els productes d’Arenys de Munt.

D’altra banda diferents establiments d’Arenys de Munt participen fins al 10 de juny a les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta al Maresme oferint les seves creacions elaborades amb la maduixa com a protagonista.

Els establiments són l’Era Restaurant, la pastisseria La Lyonesa i la pastisseria L’Obrador.

Iolanda Moré, responsable de l’Obrador ha explicat que les seves creacions estrella per aquestes jornades son las tartaletes de full amb crema i maduixes d’Arenys de Munt. A més a més, personalitzen pastissos al gust del client.

Per la seva part, l’Era Restaurant participarà un any més d’aquestes jornades oferint una serie de plats elaborats amb maduixes de proximitat.

Nuria Molet, del restaurant, ha explicat que la seva oferta consta de tres plats: un entrant i dos plats principals. L’entrant és una amanida de maduixes sobre un llit de mató i encenalls de pernil ibèric.

I el primer plat principal son uns medallons de magret d’ànec amb confitura de maduixa, i l’altre son uns medallons, en aquest cas de porc ibèric amb reducció de maduixa.

I coincidint amb la Fira de la Maduixa es farà L’Enotast, un tast de vins de la DO Alella maridat amb productes de temporada i proximitat que en aquesta ocasió ha preparat l’Era Restaurant.

El tast és popular i està conduït per un professional encarregat de donar a conèixer el producte i el lligam amb el territori.

Pep Campí, de l’Era Restaurant ha explicat que presentaran tres plats que aniran maridats amb 3 vins.

El regidor de promoció econòmica, Josep Sánchez ha explicat que aprofitant la fira volen fer una activitat que promogui el fet de que Arenys de Munt està dins de la DO Alella.

Recordem que per poder participar a l’activitat cal que feu l’inscripció a través del formulari que trobareu al web de l’ajuntament d’Arenys de Munt. El tast es farà diumenge a les 12 del migdia al Mercat Municipal.