Diumenge arrenca el centenari de la Gruta de Lourdes. El programa d’actes dura tot l’any 2024

Aquest any se celebra el centenari de la gruta del Santuari de Lourdes d’Arenys de Munt, per la qual cosa hi haurà diverses activitats durant tot l’any.  Montserrat Carreras Cort, de la Parròquia, ha explicat que els actes començaran aquest diumenge 11 de febrer, que és el dia de la Mare de Déu de Lourdes. Arrenca la festa a les 11 del matí, amb una missa i la inauguració de la placa commemorativa del centenari, amb refrigeri, al Santuari de Lourdes.

El dilluns 1 d’abril, que és dilluns de Pasqua a les 11.30 h, al mateix Santuari, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes.

El dissabte 4 de maig, a les sis de la tarda a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie, s’inaugurarà l’exposició sobre el Santuari i hi haurà la xerrada “Valors dels santuaris en espais rurals”, a càrrec de Josep Maria Mallarach i Carrera. L’exposició estarà oberta fins al diumenge 12 de maig.

El dissabte 1 de juny, a les 5 de la tarda, es caminarà des de l’Escola Sobirans fins a la gruta i allà es farà una ofrena floral, on cadascú ha de portar les seves flors, amb l’acompanyament dels gegants d’Arenys de Munt i els gegantons de les escoles del poble. A les 8 del vespre es farà al Santuari la missa de final de curs de la Catequesi.

El divendres 12 de juliol, a les 18.30 h, des del Santuari es farà una caminada guiada pel biòleg Pere Alsina i Bilbeny fins a la font de la Milans, i seguidament hi haurà un concert del grup Relk.

El dijous 15 d’agost, Festa de la Mare de Déu, a les 18.30 h al Santuari es farà res del rosari, vespres de la Mare de Déu i recitació poètica.

Al setembre, en una data encara per concretar, s’hi celebrarà la Jornada de la Gent Gran, amb ballada de l’Esbart.

El dissabte 12 d’octubre, al Santuari de Lourdes, se celebrarà la trobada de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat de Girona. Es farà missa amb el bisbe de Girona i dinar de germanor.

El divendres 22 de novembre, a l’Església de Sant Martí, Mossèn Joan Soler i Ribas farà una conferència espiritual i hi haurà un concert de la coral Veus de Munt.

Tancarà el centenari la presentació d’un llibre sobre la història de la gruta i els actes celebrats durant aquest any.