Diumenge a la Sala Gran del Centre es projectarà el documental OCTUBRE

En aquest es fa servir la població de Calella com a eix vertebrador i a través de diversos testimonis es construeix una narració que té per objecte presentar els fets succeïts l’octubre de 2017 i les seves conseqüències.

Abans de la projecció es farà un col·loqui amb l’exalcalde d’Arenys de Munt i un dels impulsors de la primera consulta per la independència, Josep Manel Ximenis. Ell mateix qualifica aquell dia com entranyable i ple de vivències, i recorda quan va córrer el rumor de que la Guardia Civil estava actuant a altres poblacions i que venien a Arenys de Munt.

També participarà l’actual alcalde, Joan Rabasseda i l’exalcalde Carles Mora. Mora creu que, tot i els entrebancs, es va aconseguir una gran quantitat de vots, i que això va provocar la repressió per part de l’Estat a través de la Policia i després judicialment.

Per part del PDeCAT participarà Lluís Campasol i de la Cup, Maria Ballester. També parlarà el president del Centre Moral, Esteve Torrent i el director del documental, Ernest Vila. L’acte serà moderat per el Director de Ràdio Arenys de Munt, Oriol Leo.

Ernest Vila explica que en el documental hi podrem trobar 33 punts de vista de diferents partits polítics i autoritats.

L’entrada és lliure amb posterior taquilla inversa on es podran dipositar els donatius dins de les urnes originals utilitzades durant el referèndum. L’acte començarà a les 6 de la tarda.