Dissabte es fa una prova d’obediència canina a Can Jalpí i s’hi posarà també una parada del Xipa’l i censa’l

Aquest dissabte hi ha activitats relacionades amb els animals de companyia, concretament amb els gossos. Es faran al Parc de Can Jalpí. S’hi celebra una prova del campionat d’Espanya d’ensinistrament de gossos organitzat per Vencan. És l’11a prova del Campionat d’Espanya d’ODU (Obediencia Deportiva de Utilidad) de gossos. Arenys de Munt acollirà aquesta prova puntuable pel Campionat d’Espanya. Abans de la pandèmia ja es va celebrar aquesta prova aquí al poble que consisteix en l’ensinistrament d’obediència esportiva d’utilitat. És a dir, són exercicis per gossos però que són considerats útils pel dia a dia.

Aquest matí ha passat pel Cafè del Matí Leo Martínez del Club Vencan, d’aquí d’Arenys de Munt, que ha explicat en què consisteix aquesta disciplina.

Com bé dèiem abans, aquesta serà la segona vegada que Arenys de Munt aculli una prova d’aquest tipus. Com a novetat, enguany es celebrarà a l’esplanada de Can Jalpí i no al mateix club Vencan. Leo Martínez explica que esperen que aquest canvi de localització atregui a més públic.

Les finals del campionat estan previstes per finals d’any. Leo Martínez no descarta presenta un projecte perquè sigui Arenys de Munt qui aculli les proves finals.

Poden escoltar l’entrevista sencera al web de la ràdio, a la carta.

A l’acte hi haurà una parada de la campanya destinada a que tots els animals de companyia del municipi estiguin inscrits al cens i portin el seu xip identificador, tal com mana la normativa. Qui tingui un gos o un gat que encara no estigui xipat ni censat, que sàpiga que ho ha de fer, que és obligatori, i que per fer-ho l’Ajuntament hi posa totes les facilitats que pot. Una d’elles és la parada de la campanya Xipa’l i Censa’l, que de tan en tan surt al carrer. La propera ocasió, com dèiem, serà dissabte a aquest concurs organitzat per Vencan. Allà el pots censar, però el xip s’ha de posar a un centre veterinari. En aquest cas els veterinaris, d’acord amb l’Ajuntament, ofereixen un preu assequible per a posar el xip, que són 45€. Aquest preu bonificat el mantindran des de l’1 de juny fins al 30 d’agost.

N’ha parlat a l’informatiu la regidora Montse Batista i Alsina, titular de l’àrea de Benestar Animal