Dissabte es fa l’excursió al Castell de Burriac i a la muntanya de Montcabrer, al centre de la comarca, que es va ajornar per pluja el dia 24 de setembre

No va ploure, però com que la previsió apuntava a pluges, es va decidir deixar-ho córrer i fer-ho més endavant. I aquest “més endavant” ja ha arribat i la sortida s’ha programat per dissabte dia 8 d’octubre. És una passejada guiada per Gaspar Casals que servirà per descobrir detalls de la zona central del Maresme, tant històrics com actuals. És una caminada de més de 10 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 440 metres. Per tant cal portar calçat adequat i tenir una mínima preparació física. També cal portar l’esmorzar. Se surt des de can Globus a les 8 del matí per viatjar fins a Cabrera en cotxes particulars. A l’hora de dinar ja tornaran a ser a Arenys de Munt.

El guia de la sortida, Gaspar Casals, ha explicat que faran una ruta circular d’unes tres hores i s’entretindran un moment al poblat ibèric que es conserva uns metres més avall de Burriac. Un cop a dalt esmorzaran i gaudiran de les vistes del sud del Maresme, contemplant la situació privilegiada de la comarca i les traçes hsitòriques i humanes que expliquen la història i l’actualitat de la comarca.