Dissabte es fa la 15ena Nit Bruixa, el concurs nocturn de pintura ràpida que organitza Amics per l’Art del Maresme

Aquest dissabte, si no plou, es podrá fer a Arenys de Munt la quinzena Nit Bruixa que organitza el ol·lectiu Amics per l’art del Maresme. És un concurs de pintura ràpida i amb inscripció gratuïta. Tot artista pot participar-hi amb una sola obra, que es podrà realitzar amb qualsevol tècnica, procediment o estil artístic. La mida mínima del suport és 61 x 50 cm. El suport a segellar s’ha de presentar en un sol color uniforme i amb una textura llisa. I hi ha un tema concret. És Arenys de Munt de nit.

I com tot aquest any, també estarà regit per mesures covid. La inscripció i segellat de les teles o suports es farà AQUEST ANY EXCEPCIONALMENT de vuit a nou del vespre a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie. Per la seguretat general i la seva pròpia, tots els participants hauran de dur mascareta en tot moment, faran cua espaiada a l’exterior de la sala i aniran entrant d’un en un. Hi haurà gel hidroalcohòlic. La BUTLLETA D’INSCRIPCIÓ ADJUNTA s’haurà de presentar, ja impresa, omplerta amb lletra clara i signada, en el moment de segellar. A causa de les restriccions especials d’horari establertes pel Govern, tots els artistes que ho necessitin podran demanar a les responsables d’admissió un CERTIFICAT per si la tornada al seu domicili pogués sobrepassar el límit del toc de queda.

Les obres es poden lliurar a la sala fins les dotze de la nit. Han d’anar signades per l’autor i muntades en suport rígid que es pugui penjar. No poden estar emmarcades.

Per tant veurem pintors a la nit per Arenys de Munt, copsant aquells instant o moments que els cridin l’atenció, i aquest any, com que és especial pel 15è aniversari, hi ha forces premis. El primert premi serán 700 € que concedeix l’Ajuntament d’Arenys de Munt, el segon, pagat per FIATC són 500 €. El tercer són 400 € donats per un particular. El Quart premi el dóna Amics per l’Art del Maresme i són 350 €. El 5è premi, dotat amb 300 € está patrocinat pel Cafè Rous. Els 250 euros de premi del sisè són donats de forma particular. El setè premi de 200€ el paga la Ferreteria Arenys, i el vuité premi, també de 800 € el patrocina Opticalia MIAS. Hi haurà un PREMI ESPECIAL de 200 € per a la millor obra no premiada d’un soci d’Amics per l’Art del Maresme. Com és habitual, hi haurà obsequis per a tots els participants infantils. L’entitat es reserva el dret de concedir els accèssits que consideri oportuns.

El Lliurament de premis tindrà lloc el diumenge dia 15 d’agost a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’Exposicions. Les obres restaran exposades des del dia 1 a la tarda fins al diumenge 15 d’agost.Totes les obres s’hauran de retirar el dia 15 després del lliurament de premis. Pel que fa a les obres no retirades, l’entitat convocant en podrà fer l’ús que cregui oportú, entenent que el seu autor en renuncia a la propietat.

El jurat estarà integrat per persones vinculades al món artístic i patrocinadors, i el seu veredicte serà inapel·lable. Els guanyadors dels premis en metàl·lic renuncien explícitament als drets sobre la seva obra.

Ho ampliem tot plegat saludant a la presidenta d’Amics per l’Art del Maresme, Roser Soms.