Dissabte comença tot un any de celebració dels 475 anys de la consagració parroquial

Demà divendres es commemoren els 475 anys de la consagració de la parròquia d’Arenys de Munt. El 13 de setembre de 1544 el bisbe de Girona, Joan de Margarit, presidí la celebració on es va consagrà l’actual església parroquial dedicada a Sant Martí de Tours. El temple fou construït entre els anys 1514 i 1543, substituint l’anterior temple romànic del segle 12, tot i que ja hi havia hagut un altre temple dedicat a Sant Martí de Tours, que es remunta al segle 9. La celebració començarà dissabte vinent a les 8 del vespre amb una missa solemne. Mossèn Joan Soler explica que volen recordar el passat però sobretot mirar cap al futur.

La celebració continuarà el dissabte 5 d’octubre amb la visita del Bisbe i la inauguració de la nova capella del Baptisteri. I l’11 de novembre, dia de Sant Martí, es farà com es tradició, l’ofici de Festa Major que predicarà Mossèn Pere Bellvert, qui fou rector durant el 450è aniversari.

El divendres 15 de novembre arribarà el concert que farà l’Escolania de Montserrat a la sala gran del Centre Moral. Recordem que les entrades anticipades es venen fins aquest diumenge al web del centre o passant per secretaria.

Els actes de commemoració continuaran el 5 de març de l’any vinent amb la xerrada de quaresma: “Dimensió històrica i espiritual dels 475 anys de la consagració del nou temple parroquial”. Serà a càrrec d’en Gaspar Casals i Mossèn Joan Soler. El diumenge 19 d’abril hi haurà missa solemne dedicada a la Verge del Remei, amb la inauguració del Museu Parroquial. I diumenge 13 de setembre del 2020 hi haurà una missa presidida pel bisbe Mossèn Francesc Pardo, per clausurar l’aniversari.