Dimecres arrenquen les caminades a la fresca que condueix Gaspar Casals

Demà passat dimecres comença el cicle de caminades a la fresca que organitza l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Les condueix Gaspar Casals, i avui ha vingut a la ràdio a parlar-ne. Ha vingut al programa El Cafè del Matí a explicar-ho. En anys anteriors hi ha hagut una mitjana de 60 persones a les caminades. És obert a tothom, però la majoria de gent ja hi sol anar cada any. Fins i tot hi ha gent repetidora que ve de fora del poble

L’objectiu és fer una mica d’exercici i conèixer el territori. No van mai gaire lluny i són terrenys força accessibles i de dificultat baixa. Sempre s’intenta, això si, descobrir algun tram nou de camí o corriol que sigui desconegut.

Les caminades es fan cada dimecres de juliol al vespre. La primera, ja entrant en matèria, és aquest dimecres, i els participants aniran cap al cantó de Torrentbò.

Casals afirma que la voluntat de les caminades és mostrar l’amplitud del terme d’Arenys de Munt, conèixer i respectar l’entorn. Gaspar Casals ha lamentat que hi ha camins que no s’han sabut mantenir i ara són totalment impracticables i perillosos. I posa d’exemple el fondo de Can Rossell. Ha hagut de canviar itineraris perquè no trobava camins segurs per on passar. No hi ha hagut manteniment i els han fet malbé motos i bicicletes.

Quan parla de camins, Gaspar Casals no es refereix ales pistes, més àmplies, per on poden passar vehicles. Es refereix a camins per a persones, usats antigament per desplaçar-se, després per anar a caçar o buscar bolets,  i ara s’han abandonat i les motos i bicicletes els han fet malbé.

Gaspar ha fet una crida a que es respectin els camins i corriols, perquè entén que qui agafa una moto i va pel bosc és per disfrutar, fer trialeres i si es fa malbé el camí és igual perquè ja en buscaran un altre.

Més enllà d’això, i retornant a la notícia incial, dimecres arrenca el cicle de caminades però anuncien pluja. Per tant, si acaba plovent, ja es decidirà què es fa, si s’allarga el cicle un dimecres més, o es deixa estar la primera passejada i ja es farà l’any vinent.