Avui s’aprovarà el Pressupost 2020 i un nou ROM en un Ple ordinari amb mocions, precs i preguntes

Avui hi ha ple de l’ajuntament d’Arenys de Munt per aprovar el pressupost municipal 2020 i la plantilla. També es portarà a terme l’aprovació inicial del Reglament Orgànic Municipal.

Sobre el pressupost, l’alcalde i regidor d’economia, Josep Sánchez, explica que els comptes donaran resposta a l’acabament de la riera, a habitatge social i a millorar la recollida selectiva i la neteja.

Un pressupost que s’ha fet mirant el futur ja que anirà lligat al Pla d’Actuació Municipal dels propers 4 anys. L’alcalde parla de diferents reptes, com ara el fet de poder reduir deute per estalviar.

L’alcalde explica que tot i que aquest pressupost és inferior al de l’any passat, no es retallaran partides, ja que l’any passat en algunes s’hi van destinar més diners dels que finalment es van gastar.

A més del pressupost de l’ajuntament també es porta a aprovació el pressupost de Gusam amb l’objectiu de posar en marxa el nou edifici de la Cooperativa, on a més de Gusam també hi aniran serveis socials i promoció econòmica.

Referent als compromisos que la CUP ha demanat al govern, l’alcalde diu que els hi respondran però que més enllà de propostes el que cal és també la complicitat del partit liderat per Guiu Muns.

I sobre el nou Reglament Orgànic Municipal, que regula el funcionament dels plens, l’alcalde explica que s’aprovarà per unanimitat amb l’entesa amb tots els grups politics.

Referent a les mocions el PSC en presentarà una sobre la supressió dels jutjats de violència contra la dona.

Al ser un ple ordinari també hi haurà precs i preguntes.

Així és. La CUP presentarà un prec per conèixer a nivell sociològic les dones, les persones migrades i les persones LGTBI d’Arenys de Munt. També preguntaran per concretar quines són les politiques feministes que es duran a terme, sobre quines són les actuacions de prevenció d’incendis forestals, i sobre l’estat de la violència de gènere i per raó d’opció sexual.

El PSC presentarà un prec per crear una targeta moneder, un altre per tal que les entitats tinguin més suport, i preguntaran sobre els hidrants existents a la zona industrial, i sobre l’actuació realitzada pel servei de mediació i el jutjat de pau.

També recordem que es presentarà una declaració institucional sobre la resolució de la Junta Electoral Central respecte al President Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras. La regidora i Portaveu d’ERC, Tònia Vila, explica que la declaració institucional pretén denunciar la vulneració dels drets dels polítics i dels ciutadans que van votar-los.

El ple començarà a 2/4 de 8 del vespre a la Masia de Can Borrell on el podreu seguir en directe, així com també a través de la ràdio.