Avui es porten a Ple les ordenances fiscals 2020

Avui dijous hi ha sessió plenària de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, i es portaran a provació les ordenances fiscals per l’any vinent. Entre altres modificacions es portarà a aprovació la bonificació per aquelles persones que decideixin instal·lar plaques fotovoltaiques. Ho explica l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez.

També es portarà a aprovació una bonificació per aquells propietaris que posin el seu habitatge a lloguer social i l’increment de 9 euros en la taxa de la brossa que, segons Sánchez, permetrà augmentar els recursos.

D’altra banda al ple d’avui hi va la proposta de delegació parcial de competències en el Consell Comarcal per l’execució del programa treball i formació 2019.

Junts per Arenys de Munt presentarà una moció per demanar la no criminalització de l’independentisme. La regidora de Junts per Arenys de Munt Vicky Devesa explica que amb aquesta moció volen donar suport als CDR i a tots els independentistes que han estat detinguts injustament, amb l’únic objectiu de desacreditar-los.

Vicky Devesa afirma que l’independentisme no és terrorisme, que estan en contra de qualsevol violència i per això demanen que s’aturin aquestes agressions i es puguin continuar fent manifestacions pacifiques i política en llibertat.

I el PSC en presentarà una per fer front al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat de les factures energètiques d’Endesa. La regidora socialista Vanesa Muñoz explica que davant la llei establerta per frenar la pobresa energètica, demanen a l’ajuntament que insti a la Generalitat i a l’Estat Espanyol a fer un front comú per garantir aquest subministrament bàsic.

El ple és ordinari i per tant hi haurà precs i preguntes. El PSC preguntarà sobre el protocol d’abordatge, i presentarà un prec per demanar que es faci pública la planificació diària de la neteja viària. El PSC també demanarà facilitat d’accessos i sortides al pavelló de Can Zariquei, demanarà la col·locació de dos miralls a la confluència del carrer Pau Casals amb l’Avinguda Sant Jordi, i preguntarà sobre quina data exacta del 2019 es farà la primera acció per tenir habitatge assequible.

Junts per Arenys de Munt preguntarà sobre com millorar la neteja i presentarà un prec per tal que l’ajuntament habiliti àrees de “petó i adéu” a l’entorn de les escoles. Junts per Arenys de Munt també demanaran millorar el reg automàtic del camp de futbol i realitzar una ordenança per a la circulació de patinets elèctrics.

Per part de la CUP es presentarà un prec perquè es treballi per elaborar un carril bici segur entre els dos Arenys i un altre perquè s’actuï immediatament per tal de millorar la mobilitat de la C-61 durant les hores punta. La CUP preguntarà sobre si hi ha una estratègia pensada per municipalitzar el servei de recollida selectiva durant aquest mandat, i si es dotarà d’un edifici propi amb oficines noves a Gusam i a l’àrea d’acció social.

El ple és avui a 2/4 de 8 del vespre i el podeu seguir en directe per Ràdio Arenys de Munt o a la mateixa sala de plens.