Demà tocarà el Gordo a Arenys de Munt, concretament sortirà el número de Ràdio Arenys de Munt, el 28706

Demà es fa el sorteig de la Loteria Nacional, especial de Nadal, el que popularment se’n diu El Gordo. Altre cop tot el matí sentirem la cantarella dels infants de Sant Ildefonso cantant número, euros i premis importants. I com cada any, els qui no hagin comprat participacions del número de la ràdio acabaran el dia agraint que almenys tenim salut, que en un any com aquest, és una sort immensa, també. Durant el matí, però, molta gent estarà pendent del bombo. I sempre hi ha números que s’acaben abans que altres. Sovint es busquen dates de calamitats o grans desastres, com riuades, incendis o altres fets tràgics. Aquests números no duren gaire a les administracions. Només cal recordar que per al sorteig de Nadal del 2017, l’únic número totalment esgotat va ser el 00155, com aquell controvertit article de la Constitució, un altre gran desastre.

I aquest any moltes persones s’han afanyat a comprar aquest any el número 19921 de cara al sorteig de la loteria de Nadal, que es farà demà 22 de desembre. El 19921, 19 de setembre del 2021, és la data de l’erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma, que des d’aquell dia no ha parat de vomitar cendra i lava i ja ha destruït part de la fins fa poc paradisíaca illa canària. I on es podia comprar aquest número? Sobretot a l’administració de loteria La bona sort de Terrassa, que tenia 171 sèries del 19921. És a dir, totes menys una. I si cada sèrie té 10 dècims, això vol dir que s’han venut 1.710 bitllets amb aquest número.

I a Arenys de Munt hem parlat amb Rosa Maria Garcia Campillo, de l’administració número 1 d’Arenys de Munt. Diu que la gent ha gastat, de Mitjana, entre 40 i 60 euros en loteria, més que l’any passat. I els números més demanats són els uqe acaben en 13, 15 i 17. I avui la gent está demanant número que acabin en 9.