Demà hi ha ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt amb la proposta d’aprovació inicial del pressupost consolidat i la plantilla per a l’any 2019

El regidor d’economia, Josep Sánchez, va destacar a l’informatiu la partida important que es destinarà per tenir un habitatge social de propietat municipal.

També destaquen les partides per realitzar la tercera fase de les obres de la riera, iniciar la reforma del Centre Cívic, l’endreça de la via publica o la millora de la xarxa de l’aigua.

Un altre punt del ple és la proposta d’aprovació de delegació parcial de competències al Consell Comarcal per a l’execució de projectes al municipi, en el marc de la política activa d’ocupació.

També es portarà l’aprovació de la divisió en fases del projecte del Centre Cívic/Hotel d’entitats,  i donar el nom d’Enric Camón al Centre de formació d’adults.

Pel que fa a les mocions el PSC presentarà una per instar al Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadors, i la Cup pel foment de la sobirania i la sostenibilitat energètica d’Arenys de Munt.

Al ple també es presentarà una declaració institucional de Esquerra Republicana,  el PDeCAT i la Cup sobre el bloqueig jurídic del tribunal constitucional i de suport als presos polítics en vaga de fam. El regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, en va parlar a l’informatiu.

Pel que fa a precs i preguntes, la Cup presentarà un prec perquè es solucionin els problemes de les sortides d’emergències de la sala municipal i per substituir els embornals que recullen l’aigua de les teulades de les voreres noves de la riera.

La Cup també presentarà un prec perquè s’il·luminin els passos de vianants del poble i preguntarà sobre quines accions s’han realitzat per evitar noves avaries de la xarxa elèctrica.

El PSC presentarà un prec perquè es reactivi de nou i difongui el número de telèfon Radars i preguntarà sobre en quina data exacta del 2019 es farà la primera acció per tenir habitatge assequible.

També preguntaran sobre quins projectes d’igualtat de gènere s’han introduït nous en el pressupost 2019 i perquè no s’augmenta la partida i sobre perquè encara no s’han instal·lat els dos pipicans comprats l’any passat.

El PP presentarà un prec sobre el manteniment i neteja de les zones d’accés a la C-61 i la riera per a vianants (rampes i escales) de la part baixa de la riera i sobre la millora de la il·luminació del primer accés zona industrial ( al carrer pla de cadellans).

I el PDeCAT presentarà un prec perquè es millori la zona de gossos de Can Jalpí i preguntarà sobre l’auditoria de protecció de dades, sobre els parcs infantils accessibles  i sobre l’arranjament de la plaça del Ziam.

El ple és demà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podreu seguir en directe per la ràdio, o a la mateixa sala de plens.