Avui hi ha ple municipal, de nou en format telemàtic

Demà dijous hi ha ple de l’ajuntament d’Arenys de Munt on, entre d’altres, es porta a aprovació la modificació de les bases de subvencions per activitats d’estiu. L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, explica que concretament adaptaran les bases a la situació econòmica actual, oferint la possibilitat de que més famílies puguin optar a aquestes ajudes.

També es porta a aprovació la proposta de l’expedient d’un habitatge fora de sòl urbà a la finca de Can Xicoy.

A més a més al ple de demà es presenta la resolució d’al·legacions i suggeriments i l’aprovació definitiva del Reglament Orgànic Municipal (ROM), que regula el funcionament dels plens.

Per la seva part la CUP presentarà una moció sol·licitant la modificació de la Llei Arsal, una llei que limita i regula les despeses dels consistoris. Guiu Muns, regidor de la CUP, explica que gràcies a la modificació es podria fer ús del romanent de l’Ajuntament i no caldria reduir altres partides pressupostàries.

En l’apartat de precs i preguntes, el PSC preguntarà sobre l’estat de les peticions d’ajuts en relació al temporal succeït la nit del passat octubre. El mateix grup preguntarà sobre per què fa dos anys que no funciona el projecte riera i si pensen reactivar-lo i sobre quin projecte han presentat a la fundació La Caixa per tal de rebre suport econòmic. També presentaran un prec per l’establiment d’un conveni de col·laboració entre l’ajuntament i el Consell Comarcal per rebre suport i assessorament per part del col·lectiu LGTBI. El PSC també preguntarà sobre les actuacions realitzades des de la regidoria de promoció econòmica a la zona industrial i subvencions peticionades. Preguntarà sobre el temps d’espera d’usuaris de serveis socials, sobre la neteja i desinfecció a la via pública per tal de prevenir contagis, sobre si s’han realitzat els test de detecció de contagi del covid al personal de l’ajuntament que cobreix els serveis essencials i sobre poder crear càpsules formatives a emprenedors, autònoms i comerciants, per adaptar els seus negocis a la nova realitat econòmica.

La Cup presenta un prec per incloure criteris mediambientals i d’igualtat entre els criteris qualitatius per adjudicar l’obra de cobriment del tram final de la riera. El mateix grup presentarà un prec sobre la inclusió de la perspectiva de gènere en les polítiques d’habitatge i preguntarà sobre quina estratègia hi ha per fomentar les matriculacions als centres educatius del municipi. També presentaran un prec per la creació d’un pla integral per millorar el control de l’eruga peluda del suro i volen saber quines són les condicions de protecció personal i protocols adoptats per les indústries del nostre municipi. Finalment presentaran un prec per al tancament de la riera durant la pandèmia del covid-19.

Junts per Arenys de Munt vol conèixer la situació actual d’algunes entitats del poble amb relació a la seva ubicació i desenvolupament de les seves activitats. El mateix grup presentarà un prec per tal que les persones celíaques o intolerants al gluten no es sentin excloses en esdeveniments organitzats per l’ajuntament. Un altre per poder disposar de l’espai exterior de l’escola Sant Martí fora d’hores lectives. També demanaran agilitzar al màxim el projecte de construcció de la rotonda d’entrada al poble i millorar la circulació.

El ple començarà a les 7 de la tarda i el podreu seguir pel canal de Youtube de l’ajuntament i també per la ràdio.