Avui hi ha ple a l’ajuntament d’Arenys de Munt

En l’ordre del dia es proposa la ratificació de l’acord d’adhesió al Consorci de promoció enoturística del territori DO Alella.

També es presentarà la  proposta de creació de la comissió especial per a la recuperació de la memòria històrica, i la resolució per la creació d’una comissió especial per a determinar responsabilitats pel possible ús il·legal de dades municipals protegides.

També es presentarà la proposta d’aprovació del pla intern d’igualtat de gènere. L’alcalde, Joan Rabasseda, ha comentat que es donen pautes i es marquen iniciatives per garantir la igualtat a l’Ajuntament. Va dir que a l’Ajuntament hi ha poques desigualtats, i fins i tot, que qui cobra més són les dones.

Per altra banda es porta a Ple la proposta d’aprovació inicial del reglament del registre d’habitatges desocupats i la proposta d’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia. En aquest darrer cas es tracta d’aprovar la normativa que obligui als propietaris de gossos a ruixar amb aigua el lloc on l’animal hagi orinat.

Pel que fa a les mocions, el grup de la Cup presentarà una de rebuig a la producció i venda d’armes que alimenten els conflictes armats dels quals fugen les persones refugiades.

El PP presentarà una moció per donar suport i defensar la presó permanent revisable. ERC una altre per a revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics.

I el PSC per exigir a la Generalitat l’abonament del deute pendent de les escoles bressol.

Pel que fa a precs i preguntes, el PP presentarà un prec sobre la nit de naps i cols 2018 i preguntarà sobre el lamentable estat dels escocells i sobre les obres d’urbanització del Pi Gros.

La Cup presentarà un prec per netejar l’entorn de Can Jalpí, i preguntarà sobre la renúncia a una subvenció per la deixalleria de 8.127€ per culpa de l’ajuntament d’Arenys de Mar.

La Cup també preguntarà sobre el cost del programa de festa major 2017 i anys anteriors, i sobre com solucionar els orins dels gossos.-

El PSC preguntarà sobre els problemes de perillositat existents al pavelló d’esports i al camp de futbol, i presentarà un prec perquè s’atenguin amb la major brevetat els usuaris de serveis socials sense haver d’esperar un mes sencer.

El PSC també preguntarà sobre quina celebració es farà aquest any relacionada amb el Dia europeu de la mediació, sobre la no instal·lació dels dos pipicans comprats i sobre la continuitat dels tallers de cuina i d’altres projectes de la taula de convivència.

I el PDeCAT presentarà un prec per reduir el soroll que fan les noves tapes de clavegueram del carrer de la Rasa, i preguntaran sobre les càmeres de videovigilància de Can Borrell, sobre la poda dels arbres, sobre els eucaliptus malalts i sobre la plaga del Tomicus.

El ple tindrà lloc demà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podreu seguir per la ràdio.