Demà es fa a Ràdio Arenys de Munt una taula rodona radiofònica per parlar de l’endometriosi

El divendres 28 de maig és el Dia Internacional de la Salut de les Dones. Per aquest motiu, des de la ràdio es vol posar llum a un tema que afecta entre el 10 i 15% de les dones en edat fèrtil: l’endometriosi. L’endometriosi és una malaltia crònica que afecta dones d’entre 12 i 50 anys i que té símptomes com menstruacions doloroses, problemes de reproducció, sagnats abundants, trastorns digestius, entre molts d’altres, i que altera la qualitat de vida de les afectades amb la impossibilitat de fer esforços físics o realitzar activitats quotidianes amb normalitat. A Espanya hi ha diagnosticades un milió de dones, i a tot el món, 170 milions. Una de cada vuit dones la pateix sense saber-ho. No hi ha una cura específica per a l’endometriosi; tanmateix, alguns tractaments ajuden a augmentar la qualitat de vida de la pacient.

El dijous 27 de maig a les 11 del matí, al programa de ràdio El cafè del matí, l’Elena Cots Reig entrevistarà a Mei Bayerri Roig, afectada i membre de la junta de l’Endo&Cat; la seva filla, Clàudia Martí Bayerri, també afectada. Les podem escoltar am un petit fragment del seu testimoni

Com deia la Mei, va acabar anat a parar al Dr. Carmona, metge cirurgià i especialista en aquesta malaltia, que també participa al programa. En la seva intervenció explica que socialment s’han normalitzat símptomes de la malaltia com si fos quelcom normal, com el fet de tenir regles doloroses, sentir dolor amb la penetració o bé tenir problemes per quedar embarassades. Ara el podem escoltar comentant perquè es produeix aquesta malaltia

També hi participarà la Dra. Arranz, especialista en alimentació i nutrició. Durant la seva intervenció destacarà el fet que amb l’alimentació é spot aconseguir reduir el context inflamatori de l’endometri.

Tot plegat, com dèiem, es podrá escoltar ampliat a partir de les 11 del matí a ràdio Arenys de Munt, 107 de la FM, dins el programa El Cafè del matí.