Demà és dia 8 de març, dia de la Dona i a Arenys de Munt es visibilitzarà el col·lectiu femení amb llaços, teatre i circ

Demà és dia 8 de març, dia de la Dona. El dia on tot pren un color lila reivindicatiu i de visibilització del col·lectiu femení, i també serà així aquí, al nostre poble. La regidora d’Igualtat, M. Àngels gros Argelés, aexplicat que el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es commemora la lluita de les dones per la seva participació a la societat i un desenvolupament íntegre, en peu d’igualtat amb els homes. Aquesta diada s’utilitza per donar visibilitat a la desigualtat de gènere i reivindicar la lluita per una igualtat efectiva dels drets de les dones en tots els àmbits de la societat. Enguany, des de l’Ajuntament s’han preparat actes per conscienciar i donar visibilitat a les dones, així com per homenatjar-les.

El dimecres 8 de març al matí, l’alumnat de l’Escola Sant Martí i el de l’Escola Sobirans penjarà llaços liles amb el nom de les dones importants a les seves vides. La penjada es farà als nous passamans de la Riera i al de davant de l’Escola Sobirans.

A 2/4 de 5 de la tarda, a la carpa lila que hi haurà a la plaça de l’Església, totes aquelles persones que ho desitgin també podran fer un llaç lila amb el nom de la dona important a la seva vida i penjar-lo als passamans que hi ha a la plaça.

A les 7 de la tarda, a l’Espai 1 d’Octubre (davant de l’Ajuntament), hi haurà la lectura del manifest, realitzat per membres de la Taula per a la Diversitat. Seguidament, es podrà gaudir de l’actuació de teles Retrobaments, amb Bet Corominas i Cabezudo i Cèlia Oller i Roig de l’escola Encirca’t.

A 2/4 de 8 del vespre, a la sala gran del Centre Moral, hi haurà l’obra de microteatre Transparent, escrita per Laura Masdeu i Carmen. En acabat, es realitzarà un col·loqui a partir de l’obra i sobre la visibilitat de les dones al món actual. La seva autora ha explicat que la idea parteix d’una vivència personal però no pensava pas que n’acabaria fent una obra de teatre.

L’autora ha explicat que l’obra intenta fer una reflexió sobre dones importantísimes per al historia de la humanitat que no se’ls han reconegut les seves aportacions i els seus mèrits, o dit d’una altra manera… han estat transparents

Tot plegat ho van venir a explicar al programa El Cafè del Matí de la radio i ho podeu recuperar a la web

En sortir, tothom qui ho desitgi podrà brindar amb cava per la igualtat. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a totes les persones que hi vulguin participar.

Aquesta és l’entrevista sencera emesa a l’informatiu feta a la regidora d’Igualtat, M. Àngels Gros Argelés