El Museu parroquial és un espai nou, habilitat al cor de l’església. Allà hi havia unes grades per quan cantava la coral, que es van retirar perquè estaven corcades. Es va canviar també el terra i es van pintar les parets i ha quedat un espai obert i ampli. Això va coincidir amb el tancament d’un Museu de Calella, que oferia les estanteries a qui se les vulgués quedar. Els responsabes de la parròquia hi van anar amb la idea de quedar-se’n una per posar-la a la sagristia, però se les van acabar emportant totes. Un cop les estanteries van ser aquí van veure que quedarien bé al nou espai del cor, i va sorgir la idea de posar-les allà amb objectes antics de l’església i la parròquia i fer-ne un Museu.
Mossèn Joan Soler ha agraït la feina de Montse Viader i de les germanes Teresa i Remei Missé, que han organitzat l’espai i les peces per exposar. En concret hi ha la talla de fusta de Sant Pere que estava al retaule, també puntes fetes per albes o cobrecorporals, cassulles antigues que es feien servir abans del Concili, calzes, fotografies antigues d’abans de la guerra, o les peses de les campanes que antigament feien que el campanar funcionés, part de l’antic retaule, i peces petites amb cert valor.
Aquest museu estarà obert només per a visites concertades, ja que l’església sempre és oberta sense cap vigilant i si també ho estigués el Museu estaria massa exposat a bretolades. Per tant, es podrà visitar prèvia petició als responsables de la parròquia. La idea és obrir-lo quan les escoles visitin l’església, o quan vinguin grups a fer una visita al poble, o a qualsevol persona que ho vulgui veure, demanant-ho prèviament. També estarà obert per festes assenyalades al poble, com Sant Martí o el Remei.
La inauguració es farà a les 12 del migdia. Com que l’accés és dolent perquè les escales són estretes, es farà des de baix una projecció d’imatges de com ha quedat el museu, per la gent que no pugui pujar al cor. Tot plegat ho ha explicat a la ràdio Mossèn Joan Soler