Avui dijous hi ha ple a l’Ajuntament d’Arenys de Munt

Avui hi ha ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt. Un dels primers punts servirà per aprovar l’inici de l’expedient d’expropiació per ministeri de la llei de l’immoble situat al carrer Borrell. També es portarà la proposta d’aprovació provisional del projecte d’actuació en sòl no urbanitzable per una activitat de cavalls a la finca Can Guineu. Sobre el punt referent a la proposta d’aprovació inicial de modificació de la relació de llocs de treball de l’ajuntament, l’alcalde, Josep Sánchez, explica que una de la places que crearan serà per incrementar la plantilla del departament de Medi ambient.

Un altre lloc de treball que es vol crear és el de responsable de la Central d’informació situada a Can Jalpí.

I per últim es vol contractar una persona que ajudi amb la gestió burocràtica de l’Ajuntament

Un altre punt és la proposta d’aprovació de la pròrroga de la delegació de competències del Servei d’Atenció Domiciliaria en el Consell Comarcal i el conveni regulador per a l’any 2020.

Al ple de demà també es portarà l’adhesió a la compra agregada de material de l’enllumenat públic i l’aprovació inicial de les bases específiques de la mostra literària.

La CUP presentarà una moció sobre el futur de la xarxa viària comarcal. El regidor Guiu Muns, explica que volen pressionar des de tots els municipis per tal que no es renovi la concessió del peatge de l’autopista C-32

I el PSC presentarà una moció per la plena igualtat de l’esport femení i en suport a les demandes de l’Associació de dones futbolistes espanyoles. La regidora Vanesa Muñoz, explica que es tracta de regular la situació de l’esport femení, la qual cosa beneficiaria a les esportistes d’alt nivell que hi ha al poble.

Pel que fa a precs i preguntes, la CUP presentarà un prec per fer una proposta de transparència i claredat en l’accés a la informació i també per millorar les condicions salarials de les educadores de l’escola bressol La Petjada. La CUP preguntarà sobre l’estat de la pobresa energètica i habitacional al nostre municipi i sobre l’estat de la violència de gènere i les violències per raó d’opció sexual, origen, raça o ètnia.

El PSC presentarà un prec per a què es reactivi la taula de convivència i un altre per demanar què existeixin punts liles en qualsevol acte i elaboració d’un protocol d’actuació contra les agressions sexuals. I les socialistes preguntaran sobre l’abandonament de la guingueta de Can Jalpí i sobre estat de les plaques solars al pavelló de Can Zariquei.

I el grup Junts per Arenys de Munt preguntarà sobre la modificació de la tarifa de l’aigua per a parelles separades amb fills a càrrec o altres casuístiques. També presentaran un prec per l’arranjament de les escales del local social de Torrentbò, per la neteja de la penya entre el passatge i el carrer de les Suredes i preguntaran sobre la nova caiguda del mur de pedra seca de Can Jalpí que ja s’ha arreglat dos cops.

El ple és avui a 2/4 de 8 de la tarda i el podreu seguir com sempre en directe per Ràdio Arenys de Munt o a la mateixa sala de plens.