Demà comencen els actes que es fan a Arenys de Munt per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Divendres es commemora el Dia Internacional de la Dona. La programació s’ha anat teixint de forma col·laborativa des de l’àrea d’Igualtat de Gènere amb la Regidoria de Joventut, l’Institut Domènec Perramon, Donaviva, Ràdio Arenys de Munt, el Centre Moral i la Biblioteca.

Demà mateix a 2/4 de 4 de la tarda i a la Sala Municipal es farà un Taller de defensa personal femenina, a càrrec de Jaume Rossell. Ho explica Anna Moore, de Donaviva.

Dijous a partir de les 5 de la tarda i a l’Espai Jove es faran unes Jornades feministes amb diverses activitats, que culminaran amb la peça teatral Odio els meus fills, a càrrec del Grup de Joves de Teatre del Centre Moral.

L’obra està dirigida per Judith Reyes i Martina Sansa, i explica la historia de 5 dones que comparteixen les seves experiències a la sala d’espera d’un metge. Ho explica Martina Sansa.

Ja divendres a partir de les 10 del matí i a la plaça de l’Església, Donaviva farà el tradicional repartiment de clavells.

I a les 7 de la tarda es farà davant del consistori la lectura del manifest que llegiran conjuntament representants de Donaviva i de l’Ajuntament amb acompanyament musical.

D’altra banda durant tota aquesta setmana podem escoltar al programa El Cafè del Matí de la ràdio, un repertori de cançons de dones i per a dones.

Dissabte 30 de març a 2/4 de 12 del matí a la Biblioteca tindrà lloc l’espectacle familiar Gogaritxi i els seus vindicontes, a càrrec de l’Associació Gogara.

I finalment, durant tot el mes de març es farà un projecte de dones i història en el marc de l’assignatura d’història de l’Institut Domènec Perramon. Hi participaran els alumnes de la ESO i de 1r de batxillerat.

La professora d’Història, Eva Pinyol, explica que l’objectiu es valorar el paper de la dona al llarg de la historia per conèixer la seva importància i perspectiva.

Els alumnes de 1r d’ESO faran una recerca dels noms de carrers i espais públics per veure quins pertanyen a homes i quins a dones i els de 2n faran un treball sobre dones medievals per posar en valor el seu paper al llarg del temps.

Els alumnes de 3r es centraran en el paper de les dones en els anys 60 i els de 4t compararan fotografies antigues de dones amb les actuals. I per últim, els alumnes de 1r de batxillerat, recolliran els testimonis de les seves àvies per comparar la seva situació amb la de les dones actuals.

En aquest projecte hi col·laboren Donaviva i el grup motor de dones que va impulsar el llibre Dones d’Arenys de Munt.