Demà comença el temps d’advent i l’ABIC inicia el seu calendari per acostar-nos a les festes de Nadal

Ja està tot a punt per l’inici de la Campanya de Nadal organitzada per l’Associació de Botiguers i Comerciants i l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Una campanya que pretén dinamitzar el comerç local i que avui hem conegut de primera mà en els directes del Cafè del Matí. N’hem pogut parlar amb la Presidenta de l’ABIC, Silvana Herce qui ens ha comentat totes les activitats que tenen preparades. En total en són 4: el calendari d’advent, la Grossa de Cap d’Any, la Gimcana i la Fira de la Llum (l’11 i 12 de desembre). Primer hem parlat del calendari d’advent. 24 caselles que s’aniran obrint cada dia, que contenen productes dels comerços del poble i que es sortejaran a finals de festes.

I una altra activitat és la Grossa de Cap d’Any. Cada vegada que compreu en una botiga del poble podreu apuntar les vostres dades i d’aquesta manera entrar en el sorteig de diversos vals.

I l’ABIC també ha preparat una gimcana. Cada botiga té una estrella que s’hauran d’anar anotant. Els 100 primers rebran un trencaclosques “impossible” i entre tots els participants es sortejarà una tablet.

L’ABIC confia en que totes aquestes activitats serveixin per gaudir d’una campanya exitosa.

I aquest divendres ja s’encendran els llums de Nadal a Arenys de Munt. Ara ja se sap la data i aquest any serà d’una sola vegada i no per fases, com s’havia fet en anys anteriors. Així ho va dir l’alcalde fa uns dies a la ràdio, explicant que hi ha més il·luminació, amb llums que ja són propietat de l’Ajuntament i altres de llogats.

I amb els llums encesos arribarem a la Fira de la llum, el cap de setmana del 11 i 12, que aquest any promet ser més lluïda que en ocasions anteriors

Parlant d’actes nadalencs, enguany el grup de pessebristes tornarà a fer el pessebre com ja era tradicional al lateral de l’església. Un pessebre que, a més de mostrar les habilitats artístiques dels seus membres, pretén fer-nos reflexionar en com de malament ho estan passant en certes zones del món actualment. Un paral·lelisme de Josep, Maria, i el nen Jesús amb el sofriment dels migrants d’avui en dia. La inauguració serà el divendres 24, a les 8 del vespre. Recordem que tothom que en tingui ganes pot venir a fer un cop de mà i formar part del grup de pessebristes. Aquest any, també s’està preparant una exposició dels 65 anys del Pessebre Monumental d’Arenys de Munt, a l’Edifici del Mercat. La inauguració de l’Exposició serà el dijous 23, a les 8 del vespre. Es podrà visitar els dissabtes i diumenges d’11h a 13h i de 17h a 20h, fins el diumenge 9 de gener.

Això referent al pessebre gran, al monumental, però un any més torna el concurs de pessebres infantil del Centre. Fer el pessebre a casa, i fer-lo bonic, serveix d’una banda per fer créixer la imaginació en família tot gaudint de construir un projecte junts, i al mateix temps, serveix per a recordar als nostres menuts quinés el sentit del Nadal. Des del Centre sempre han gaudit del fet de passar per les cases per valorar ells mateixos els pessebres, però a causa de la covid-19, tornaran a fer com l’any passat. Així, tots aquells nens i nenes que hi vulguin participar han de fer arribar les fotos del pessebre al Centre Moral i així, el jurat, podrà triar el pessebre més bonic. L’edat màxima de participació és per a nens de 6è de Primària. Es valoraran quatre fotos, una del pessebre en conjunt, una altra del pessebre amb el seu autor, i dues fotos de proximitat amb els detalls que es vulguin ressaltar. Les fotos s’envien al whattsapp del Centre Moral: 683 58 06 61. La data límit per a enviar les fotografies és el dia 28 de desembre.

Més actes que preveu el Centre de cara a les festes. Ara ja no per Nadal, sinó per Cap d’any. L’Agrupació Sardanista del Centre està preparant la FESTA DE CAP D’ANY. Començarà amb el tradicional sopar de gala a 2/4 de 10 del vespre i el seguirà el ball i un espectacle de màgia. Per descomptat hi haurà cotilló, cava i raïm per celebrar les dotze campanades! L’espai, inscripcions i preu es concretarà en les pròximes setmanes i es publicarà a les xarxes socials i la cartellera del Centre. L’acte s’adequarà als requisits covid-19 que indiquin les autoritats.

I encara parlant de les Festes, hem de dir que els ajudants des Ses Majestats els Reis Mags ens fan saber que un any més estan preparant la Cavalcada del proper 5 de gener. Estan treballant amb il·lusió perquè els nens i nenes d’Arenys de Munt puguin rebre com es mereixen Ses Majestats. Com tots sabem, la pandèmia de la Covid-19 encara no ha desaparegut i haurem d’esperar quines mesures pren el Departament de Salut. Si tot va bé, el diumenge dia 2 de gener al matí el Patge Reial farà una parada a la plaça de l’Església i el dia 5 a la tarda els Reis Mags arribaran amb tots els patges i les seves carrosses. Si és possible, després també faran visites a les cases com es feia abans de la còvid, però encara no es pot confirmar. Anirem informant a mesura que sapiguem més detalls