Continua pujant el risc de rebrot i també creix la velocitat de contagi

Durant aquesta setmana s’ha detectat un increment en les hospitalitzacions i dues persones han mort per coronavirus a la nostre comarca. En total, el Maresme acumula 569 defuncions i 62.194 casos positius. Pel que fa a Arenys de Munt, la regidora de salut, Maria Àngels Gros, explica que actualment comptem amb 16 casos positius, i que l’índex de rebrot és alt, amb 199 punts.

La tassa de reproducció a Arenys de Munt també és de 1,98 persones, que també és una xifra alta.

No hi ha novetats a les escoles ni a les residències del poble. A l’Institut encara hi ha els dos grups confinats treballant de manera telemàtica, i les residències segueixen sense cap cas confirmat.

La Regidora ha demanat que respectin les quarentenes tant aquelles persones que han estat en contacte amb algun contagiat com aquelles que han donat positiu.

D’altra banda, ha entrat en vigor a tot Catalunya la prohibició de fer trobades i reunions de més de 6 persones, excepte que siguin convivents, tant en l’àmbit públic com en el privat. En les reunions que es concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes. La limitació de 6 persones també s’aplicarà a les taules de bars i restaurants.

Aquesta mesura s’aplica atès que més del 60% dels brots declarats i actualment actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d’àmbit familiar i de caràcter social, externes a la bombolla de convivència.