Continua el descens en el nombre d’aturats també al mes de juny de 2021

Aquest juny continua la tendència de descens de l’atur que es va iniciar al març: hi ha 441 persones aturades, 31 menys que al maig, 72 persones menys en l’acumulat des del juny de 2020. Al juny acostuma a baixar el nombre de persones aturades i quan puja són poques persones, excepte l’any 2020 quan hi va haver un increment més destacable. Val a dir que aquest és el segon mes després de la declaració de l’estat d’alarma en què l’atur baixa respecte del mateix mes de l’any anterior. En termes mensuals i en termes interanuals la tendència de l’atur és positiva.El nombre de persones aturades aquest juny representa la xifra més baixa del darrer any. Durant l’any hi ha hagut alts i baixos en nombre d’aturats en funció de les circumstàncies de la pandèmia, amb dos punts màxims als mesos d’agost de 2020 i de febrer de 2021; des del mes de febrer, la línia que dibuixa les xifres d’atur registrat és clarament descendent.

La caiguda de l’atur s’ha produït també a la resta d’àmbits del nostre entorn i fins i tot a nivell estatal. A la comarca l’atur baixa i dels 30 municipis només a 2 puja de forma poc significativa; als altres 27 ha baixat significativament respecte del mes de maig. A Catalunya l’atur baixa un 7,5% i a Barcelona baixa un 6,7%.

Veient aquestes dades ens preguntem, doncs, si podem esperar que en els propers mesos la reactivació de l’oci, la restauració, el turisme i l’hostaleria faran que a Catalunya, quant a l’atur, la situació millori progressivament. I per això n’hem parlat amb Mercè Vives, tècnica d’ocupació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.