Concentracions per recolzar els politics catalans que són avui jutjats i les opinions dels politics locals

Avui ha començat el judici pel procés de l’1 d’octubre i a l’informatiu hem parlat amb els diferents partits politics d’Arenys de Munt.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, ha comentat que la presó preventiva dels politics jutjats ha durat massa i per això espera que el judici sigui ràpid, just i favorable.

Per la seva part, el regidor del PP, Ramon Planas, ha dit que ells són imparcials al respecte i que serà la justícia qui actuï i decideixi el que cregui més convenient.

Pel que fa a la CUP, el regidor Josep Manel Ximenis ha opinat que es tracta d’un judici que demostra que l’Estat Espanyol és “repressor, colonitzador i violent” i espera que el judici serveixi per a què la ciutadania se’n adoni.

El portaveu del PDeCAT, Lluis Campasol explica que viu el judici amb dos sentiments: per una banda decepció per haver arribat fins aquest punt i per altra banda esperança per poder acusar a l’Estat Espanyol.

I per últim, el president d’ERC, Ramon Pujol, creu que es tracta d’un judici injust i manipulat, i que la sentencia ja està dictada. D’altra banda, creu que és un judici a tots els catalans independentistes.

Aquest migdia una cinquantena de persones han participat a la primera convocatòria a les 12 del migdia davant de l’ajuntament, per tal de recolzar els politics catalans que són jutjats.

L’Alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda ha dit que és una vergonya que se’ls jutgi per complir un mandat democràtic i que votar mai pot ser un delicte.

I Marta Encuentra, una de les participants en la concentració, vinculada a La Crida i a l’ANC, ha dit que s’ha de continuar lluitant pacíficament per aconseguir els objectius.

I l’Assemblea Nacional catalana d’Arenys de Munt ha convocat una segona concentració també davant de l’ajuntament, concretament a les 7 de la tarda.