Concentracions per l’empresonament dels polítics catalans

El passat divendres es va fer una concentració davant l’ajuntament per l’empresonament sense fiança dels ex-consellers Raul Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i el candidat a la presidència, Jordi Turull.

L’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència van convocar davant de tots els ajuntaments aquesta concentració de rebuig a les decisions judicials que “distorsionen la voluntat del poble de Catalunya”.

De fet, avui mateix les executives de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència es reuneixen per valorar la situació política de Catalunya i consensuar accions conjuntes.

L’alcalde d’Arenys de Munt i secretari de l’Associació de Municipis, Joan Rabasseda diu que el món local “sempre estarà al costat del govern legítim de Catalunya i al costat de la democràcia”. L’alcalde qualifica d’injust que es posin persones a presó directament sense que hi hagi judici previ, creu que cal unitat d’acció i que “davant una situació greu com la que vivim la democràcia sempre guanya”.

I avui, com cada dilluns, es fa la trobada de recolzament per demanar la llibertat dels ex-consellers i dels Jordis, i de Carles Puigdemont, que va ser detingut i empresonat a Alemanya.

La portaveu de l’Assemblea Nacional Catalana d’Arenys de Munt, Imma Moratalla, fa una crida a la participació d’aquest vespre, on els vilatans podran expressar el que senten davant la situació que viu Catalunya, que qualifica de “terrible”.

La trobada d’aquest vespre és a les 9 a la Plaça de l’Església.