Com col·laborar amb la campanya d’ajuda a Ucraïna

Ahir al vespre hi va haver una concentració davant l’Ajuntament d’Arenys de Munt per exigir la fi de la guerra a Ucraïna on hi van participar desenes de persones davant l’Ajuntament il·luminat amb els colors blau i groc de la bandera ucraïnesa. Va ser una concentració promoguda arreu del territori català per concentrar gent davant la porta dels ajuntaments del país i fer un clam contra la guerra, i especialment contra la invasió russa que està patint Ucraïna. I allà s’hi van explicar les accions solidàries que ha engegat Arenys de Munt per ajudar al poble ucraïnès amb menjar, roba i productes sanitaris. El que parlàvem ja ahir al migdia a l’informatiu sobre la campanya solidària engegada es va consolidar i va agafar encara més força ahir al vespre.

La regidora de Participació i Acció Social, Montse Batista i Alsina, ha explicat que es fa una crida per obtenir ajuda humanitària per a Ucraïna: per una banda, recollida de material sanitari, productes bàsics i aliments per a les famílies ucraïneses, i, per l’altra banda, acollida d’infants refugiats. La recollida se centrarà en dos eixos: Aliments, cafè soluble, cacau, llet en pols, llet i menjar infantil i bolquers i per altra banda Farmacioles, insulina, torniquets, tisores mèdiques, guants de làtex, hemostàtics, xeringues, apòsits, gases de Linitul, mantes tèrmiques, agulles per a pneumotòrax, llanternes i medicació genèrica (analgèsics, antibiòtics i sedants).Aquesta recollida és possible gràcies a la iniciativa de la Blue Force de CopLand, Voluntaris per Arenys de Munt, Càritas i l’Associació de Botiguers i Comerciants d’Arenys de Munt (ABIC), amb el suport de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

Els llocs de recollida són el DISAM (Banc d’Aliments d’Arenys de Munt), la Pàrroquia de Sant Martí, les botigues d’Arenys de Munt i el local de Voluntaris per Arenys de Munt (al carrer de les Flors).

El material serà transportat a la frontera d’Ucraïna en els propers dies amb els camions de la Blue Force, l’equip de resposta solidària de CopLand. Un dels seus integrants és d’Arenys de Munt, és l’Albert Palacio. Ha explicat a l’informatiu que pujaran a Ucraïna via frontera amb Rumania, ja que es preveu que la frontera amb Polònia quedi ocupada i bloquejada per l’exèrcit rus en els propers dies. també estan en contacte amb una entitat ucraïnesa, És per Tu, que cada estiu organitza colònies solidàries d’infants de Txernòbil cap a catalunya. La idea és que, a través d’aquesta entitat, es puguin recollir famílies que vulguin marxar d’Ucraïna i venir refugiades a Catalunya i a Arenys de Munt. Si voleu acollir infants refugiats, podeu escriure al correu electrònic ucrania@blueforce.es o trucar als telèfons 661891436 i 629369219. L’acollida es pot fer gràcies a Blue Force de CopLand, amb la col·laboració de l’associació És Per Tu. 

Però la solidaritat arenyenca va sempre un pas més enllà. A banda de col·laborar aportant material directament a aquesta campanya també es pot col·laborar-hi comprant una xapa solidària, i els diners que es recullin serviran per comprar material sanitari i afegir-lo a la caravana de CopLand que marxarà el dia 11. Un dels impulsors d’aquesta iniciativa de les xapes és Carles Rodríguez, col·laborador d’aquesta casa. Ha explicat que cada xapa costa 3€ i se n’han fet 3.000. Per tant, si es venguessin totes, es podrien destinar 9.000€ a comprar material sanitari i quirúrgic.