Com a novetat en el ple d’ahir, els oients podien preguntar el què consideressin oportú als regidors i la majoria van preguntar pel servei de pediatria

El ple d’ahir de l’ajuntament va començar amb una declaració institucional que va presentar Junts per Arenys de Munt com a rebuig per la inhabilitació del President de la Generalitat, Quim Torra.

A aquesta declaració es van adherir tots els grups municipals, excepte el PSC. El regidor de Junts per Arenys de Munt, Lluis Campasol, la va exposar al ple.

1799 – lluis declaració

Per la seva part, la regidora del PSC, Vanesa Muñoz, va dir que el ple es per resoldre temes municipals, i sobre la inhabilitació de Quim Torra, va comentar que respecten les decisions que prengui la justícia.

1800 – vanesa declaració

Pel que fa a l’ordre del dia, el punt referent a l’encàrrec de la gestió de l’Escola Bressol La Petjada a l’empresa municipal Gusam es va aprovar per unanimitat. La regidora d’ensenyament, Tònia Vila, va llegir els acords.

1801 – tonia acords

L’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per l’any vinent es va aprovar amb l’únic vot d’abstenció per part del PSC. Vanesa Muñoz va dir que estan d’acord amb la majoria de modificacions però que discrepen amb que es pugui incrementar la tarifa de la piscina a les persones de fora del municipi.

1803 – vanesa piscihna

Pel que fa a la moció de la CUP en defensa de la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge i la seva modificació per ser implementada arreu del territori, també es va aprovar per la majoria de grups, excepte el PSC que va votar en contra.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que aquesta llei no anirà enlloc perquè va en contra de la constitució i de l’estatut de Catalunya tal i com diu el Consell de garanties estatutàries.

1804 – angels mocio

El ple també va aprovar una modificació de crèdit per urgència de gairebé 217 mil euros.

Aquesta modificació de crèdit es destinarà a l’àmbit social. Concretament s’adquirirà un nou pis d’habitatge social, es dotarà de més recursos al DISAM, i es milloraran els equipaments esportius. Aquest punt va ser aprovat amb 11 vots a favor d’ERC, Junts, la CUP i el regidor no adscrit. Les dues regidores del PSC van votar en contra. Precisament la regidora socialista, Vanesa Muñoz va explicar que tot i està d’acord en algunes de les millores que es plantegen, creu que el fet de presentar tantes modificacions de crèdit demostra la manca de previsió i planificació del govern.

1805 – VANESA MODIFICACIO

Com a novetat en el ple d’ahir, els oients podien preguntar el què consideressin oportú als regidors.

La majoria de qüestions anaven dirigides a la regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros preguntant per què Arenys de Munt ja no compta amb el servei de pediatria.

La regidora va explicar que és una decisió que han pres les autoritats sanitàries, i que des de l’Ajuntament lluiten per revertir la situació.

1807 – GROS PEDIATRIA

Podeu escoltar el ple sencer al web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.