Clam per exigir la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana van convocar ahir concentracions arreu del territori per tornar a exigir la llibertat del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el fins ara president de l’ANC, Jordi Sànchez.

Més de mig centenar de poblacions, entre elles Arenys de Munt,  van acollir concentracions simultànies a les 8 del vespre, la gran majoria davant els ajuntaments, sota el lema Som gent de pau: llibertat!’.

Aquest dimarts es van complir 3 mesos que els Jordis estan empresonats i 75 dies que els consellers Junqueras i Forn són també a la presó.

Imma Moratalla de l’Assemblea Nacional Catalana d’Arenys de Munt, ha explicat que la concentració d’ahir va ser un clam per exigir la llibertat d’aquestes persones que són a presó sense ni tals sols haver estat jutjats.

Ahir també es va explicar la iniciativa ciutadana de suport als familiars dels presos que es troben cada dimecres a les 7 del vespre a la Plaça Reial de Barcelona.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, ha felicitat a l’ANC per la persistència de les convocatòries que s’han fet davant aquesta situació que qualifica d“anòmala” pel fet de que hi hagi “gent a presó i a l’exili per defensar idees politics i complir amb el seu programa”.

I aquest matí el republicà Roger Torrent ha estat escollit president del Parlament. Els republicans avalaran que Carles Puigdemont sigui candidat a la presidència de la Generalitat, malgrat les conseqüències judicials que pugui comportar.

Per l’alcalde d’Arenys de Munt aquesta nova legislatura del Parlament no és gens plàcida, ja que segons diu, comença amb la política” intransigent que fa el govern del PP”.

Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter, es convertirà així en el president més jove de la cambra, tenint en compte que la tradició ha situat dirigents que culminaven la seva carrera política ocupant el segon càrrec institucional del país.