Centenars d’arenyencs rebutgen la sentència contra els líders polítics i socials independentistes

Més de 400 persones es van concentrar ahir davant l’ajuntament d’Arenys de Munt com a mostra de rebuig a la sentència de l’1 d’octubre. L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, va dir que no han empresonat a 9 persones, sinó a tot un poble, i que el que no podran és empresonar a un poble convençut, mobilitzat i pacífic que lluita per la seva llibertat.

La regidora d’Esquerra Republicana Maria Angels Gros va dir que aquesta sentència és una venjança contra els presos i s’ha de lluitar per demanar la seva amnistia i el dret a decidir del poble català.

El regidor de Junts per Arenys de Munt Lluis Campasol va dir que les mobilitzacions són necessàries i que cal sortir al carrer davant aquesta sentència injusta.

El regidor de la Cup, Guiu Muns, també va dir que cal sortir al carrer ja que aquesta setmana és la setmana de la llibertat i cada dia és 1 d’octubre.

I Johnny Alfalla de l’Assemblea Nacional Catalana, va llegir el manifest unitari. Escoltem un fragment.

D’altra banda, la inauguració de l’exposició “Les dones (in)visibles”, prevista per ahir, no es va fer a causa de l’anul·lació de tots els actes amb representació institucional per part de l’Ajuntament. Tot i així aquesta mostra es pot visitar avui de 5 a 8 del vespre a la sala municipal d’exposicions, i dijous es farà l’acte de cloenda.

En aquest mateix sentit, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i l’Associació de Municipis per la Independència han rebutjat rotundament la sentència i impulsen diferents accions per tal que el món local pugui sumar-s’hi, i que confluiran en un gran acte el proper 26 d’octubre a Barcelona. Les dues entitats proposen que els alcaldes i alcaldesses convoquin un ple extraordinari amb un sol punt a l’ordre del dia que sigui l’aprovació d’una moció per demanar l’amnistia dels presos. A Arenys de Munt aquest ple serà demà a les 4 de la tarda i en la moció es manifesta el rebuig a la sentència, exposant que “representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya” i reclamant “la llibertat immediata dels presos i també la seva amnistia, així com per als exiliats”. Alhora reivindica el dret a l’autodeterminació “per resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica”.

Els sindicats sobiranistes convoquen una vaga general per a aquest divendres en resposta a la sentència. UGT i Comissions Obreres es van desmarcar la setmana passada de qualsevol convocatòria, tot i que prendran una decisió aquesta setmana. En aquest mateix sentit, el Sindicat d’estudiants dels països catalans han convocat una vaga d’estudiants per dijous i divendres. En propers informatius us portarem més informació sobre el seguiment de la vaga a l’Institut Domènec Perramon.

D’altra banda, diverses entitats d’Arenys de Munt han volgut expresar la seva disconformitat amb la sentència. És el cas del Club Ciclista d’Arenys de Munt qui, a través d’un comunicat, han expressat el seu rebuig per la sentència i critiquen que els fets jutjats no es resolguin a través de la política i l’exercici del dret a vot dels ciutadans. De la mateixa manera, el Centre Moral d’Arenys de Munt ha comunicat a través de les xarxes socials que considera la sentència injusta i un retrocés de l’estat de dret, Animem a tothom a omplir places i desbordar carrers. L’esbart dansaire s’ha adherit al manifest fet públic per l’Agrupament d’Esbarts dansaires en el qual declaren no compartir les acusacions ni les sentències, es solidaritzen amb els presos i donen suport a les accions de protesta.