Cap de setmana amb música, l’hora del conte, cinema infantil, i una xerrada sobre salut hormonal femenina

 Avui es dona el tret de sortida al cicle Sonagust. Ho farà de la mà del grup Rectorius a partir de 2/4 de 9 del vespre a la Sala Corrioles del Centre. Així és, Rectorius obre aquesta temporada del Sonagust. Un grup de recent formació integrat per músics amb molts anys d’experiència que havien compartit, sobretot amistat però també projectes i escenaris. Oferiran un repertori molt variat i que és molt possible que la primera cançó no t’agradi però la resta sí.

Demà dia 23 d’octubre a dos quarts de 12 el psiconeuroimmunòleg clínic Marc Serra oferirà a la Sala Municipal una xerrada sobre salut hormonal femenina. La xerrada va enfocada sobretot al dolor menstrual, les regles abundants i els miomes, i es faran algunes pinzellades sobre altres tipus de problemes relacionats amb la salut hormonal femenina. Es donaran pautes d’hàbits per millorar en aquests aspectes i també es donarà un petit marc teòric per a un millor coneixement del sistema hormonal sexual femení. Després de la xerrada, hi haurà una estona destinada a fer preguntes. 

Més propostes que s’ofereixen per aquest cap de setmana perquè demà a 2/4 de 12 a la Plaça de la República hi ha l’hora de conte. La Companyia Sifó explicarà el conte Fabolòrum, un espectacle infantil per nens i nenes a partir dels 4 anys. No ens han deixat gaires pistes sobre de què anirà el conte però si mirem el cartell podem veure una persona disfressada de llop així que, més o menys, podem saber per on van els trets. L’activitat l’organitza la Biblioteca Municipal i és necessari realitzar inscripció prèvia.

I per aquells que prefereixin el cinema tenen la opció d’anar al Centre a veure la pel·lícula “Jacob, Mimi i els gossos del barri”.  En Jacob Ocell viu a la ciutat i somia convertir-se en arquitecte com el seu pare. Un dia, el pare, que sempre va atrafegat, ha de marxar per negocis durant uns dies i el noi haurà de passar una setmana sencera amb la seva cosina Mimi i el seu oncle Àguila al barri antic de Riga, Maskachka. Tan bon punt hi arriba, un ric home de negocis comença a excavar el parc central per transformar-lo i edificar-hi nous gratacels. En Jacob i la Mimi decideixen aturar el projecte. El cas és que tan sols poden fer-ho amb l’ajut d’una colla de gossos de carrer que… poden parlar!