Cap de setmana amb el Banc de Sang, concert de Parellop, àpat intercultural, Estisories Solidàries i Ball de la Gent Gran

Diumenge la matí i dilluns a la tarda hi ha una nova campanya del Banc de Sang i Teixits a Arenys de Munt. Una nova ocasió per demostrar la solidaritat de la gent del poble, i de la qual en parlem amb Ramona Planas González, voluntària del banc de sang al nostre municipi

**

Avui divendres 9 de juny 2023, a les 9 del vespre i a la Sala Corrioles, hi ha concert de Parellop. És un grup amb integrants del poble, però afincat a Cassà de la Selva, que porta 10 anys treballant. Fan rock de bosc i pop de ciutat, en referència a la presència de guitarres elèctriques i energia rock combinades amb cançons més delicades i sonoritats pop. Hi ha qui els escolta i diu que tenen una sonoritat molt similar a la del popular català de Sau i Lax’n Busto, però ells defugen aquesta etiqueta, no els agrada. Tenen un so propi, més modern, i amb toc electrònic, cosa que al rock català no s’usava. Ho explica Pep Vidal, pianista de Parellop

Intentaran omplir la Sala Corrioles i faran un concert elèctric i enèrgic. Esperen que la final d’Eufòria no afecti a l’assistència de públic. 

** 

El dissabte 10 de juny, el Grup d’Interculturalitat del Centre amb la col·laboració de l’Escola d’Adults Enric Camón, convidem a participar en una trobada, on al voltant del menjar i de la música s’ajuntaran arenyencs i arenyenques amb diferents arrels geogràfiques i culturals, incloent catalans de tota la vida. La idea és compartir i gaudir plegats d’una bona estona. Xavier Majó, del Grup d’Interculturalitat del Centre, ha explicat que vivim en societats cada vegada més plurals i això és una gran oportunitat per una comunitat humana per enriquir-se i créixer. Afirma que també és cert que podem viure els uns al costat dels altres sense massa interacció, la qual cosa és font d’estereotips dels uns sobre els altres, amb el risc que acabin en prejudicis i estigmes que obstaculitzin la bona convivència i veïnatge d’un poble.

L’acte del dia 10 serà una trobada senzilla. L’objectiu principal, és que amb motiu de menjar i ballar, la gent pugui saludar-se, conversar i riure. Alhora, hi haurà l’oportunitat d’assaborir el menjar i la música d’arenyencs i arenyenques de diferents orígens.

La idea és que qui hi vagi pugui aportar un plat o beguda típica de la seva cultura, millor que millor, incloent evidentment, menjar tradicional d’aquest país o de la seva tradició familiar.  No cal fer una gran quantitat, i tampoco és obligatori cuinar alguna cosa per anar-hi.

Per completar la jornada, hi haurà un ball informal amb música de diferents tradicions, que sigui adient per ballar. Tot i no ser obligatori, a nivell pràctic aniria bé una inscripció prèvia que es pot fer al mail  centre@centremoral.cat.

**

 

 

 

 

 

 

** 

I per acabar, diumenge a les sis de la tarda hi ha ball de la Gent Gran amb el grup Los 60 i pico trio. Faran un show dels anys 60 i 70. El ball es fa a la Sala Municipal i costa 4€ amb beguda inclosa per als socis de l’Esplai, i 6€ per als no socis. A mitja part hi ha sorteig de regals.