Cap de setmana amb BirraMunt, Festa del NaNo, Simposi d’Història Censurada, Explorateca, campionat de Botifarra, cant coral, esbart i titelles

Divendres es celebra a Arenys de Munt la Birramunt, la fira de la cervesa artesana d’Arenys de Munt. Està prevista la presència de diferents elaboradors de cervesa artesana i tasts guiats. Ahir, al Cafè del Matí, Roger Adell, un dels organitzadors, explicava que el seu objectiu és seguir consolidant i fent créixer aquesta proposta.

I  del Birramunt saltem a una altra festa amb una beguda alcohòlica perquè aquest dissabte Arenys de Munt acull la NANO, la Festa del vi natural i novell amb més de 20 cellers confirmats. Una festa organitzada per l’associació Pensa en vi i el celler Talcomraja. Una cita habitual ja a Arenys de Munt pels volts de la Festa Major. Aquesta setmana ha passat pels micròfons del Cafè del Matí Joan Munic, del celler Talcomraja, qui ha explicat la particularitat del vi novell i ha deixat una afirmació contundent: Arenys de Munt és la capital del vi de l’alt Maresme.

Com dèiem, es comptarà amb la visita de més de 20 cellers, 24 concretament. Xifra rècord i que demostra el creixement de la Festa.

Aquest cap de setmana arriba a Arenys de Munt el 22è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya a càrrec de l’Institut Nova Història. Una cita habitual i més que consolidada a Arenys de Munt. Començarà divendres amb entrada gratuïta amb la presentació del Simposi que comptarà amb l’Alcalde, Josep Sánchez, Albert Codinas, president de l’INH, Josep Sort i Jordi Bilbeny.

Precisament Jordi Bilbeny va ser ahir al Cafè del Matí per comentar aquesta 22a edició i la conferència inaugural  a càrrec de Francesc Robusté, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, titulada “Cap a una Història científica”.

D’aquí en endavant seran més de 30 ponències dedicades a la història censurada de Catalunya. Bilbeny ha volgut destacar-ne la de Biel Ferrer titulada “Llums i ombres al testament del Rector de Vallfogona” .

Poden consultar la resta de ponències i els seus horaris al web de la de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

Més actes. Dissabte al matí a la Central de Can Jalpí, es fa l’activitat “vine a  l’explorateca”. És un espai per descobrir en família la fauna i flora de l’entorn jugant i experimentant. Per a informació i reserves es pot trucar al 675 581 339 o info@durbec.cat . Ho organitzen l’Ajuntament d’Arenys de Munt, Oreneta i Durbec. Georgina Segarra, de Durbec, explica com está pensada l’activitat i què descobriran els participants

 Canviem d’àmbit. A les quatre de la tarda, a l’edifici El Mercat es farà el 5è TORNEIG DE BOTIFARRA. Ho organitzen des de la Comissió Jove La Turrada, i les inscripcions costen 15 € per persona. Hi ha el berenar inclòs. La venda de tiquets es farà a partir de les tres de la tarda a l’edifici del Mercat. Ho explica Lluís Subirana, de La Turrada

Més activitats per dissabte. A les 9 del vespre al Centre la Coral Veus de Munt torna a portar a l’escenari l’espectacle ‘Capsetes d’amor’. És un espectacle que ja es va fer per la Festa Major petita del Remei, i que ara torna al Centre per Sant Martí. Està pensat com un espectacle ple d’emocions, amb l’amor com a fil conductor, amb cançons que han estat grans èxits del segle passat, però que evoquen uns sentiments que segueixen sent moderns, vius i actuals. Marc Sansa Colomer, un dels cantants de la coral Veus de Munt, ha explicat que es farà el mateix espectacle per qui no el va poder gaudir, i per qui el vulgui tornar a veure i viure. De fet, ha recomanat que tothom qui ja l’ha vist el torni a veure, ja que és muntatge musical honest i franc que porta cançons eternes, quec ada vegada que s’escolten fan aflorar emocions a flor de pell, sempre amb l’estimació polièdrica i multicolor, amb tantes capes com cançons té l’espectacle.

I diumenge dia 19 també hi ha actes. A les 11 del matí a l’Església Parroquial es farà l’Ofici Solemne en honor a Santa Cecília, patrona de Torrentbò. I a les 12, a la Sala Municipal un recital de dansa de festa major, amb les seccions infantils i juvenils de l’Esbart Dansaire del Centre Moral i de l’Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol. N’ha parlat Marta Garcia, de l’Esbart, dient que cada any es conviden esbarts de fora. Hi haurà uns 12 balls intercalats entre esbarts. Hi participen grups infantils i juvenils, en una ballada que ja es va fer a Castellterçol, on hi va participar l’Esbart d’Arenys de Munt

I a la tarda, a les sis, a la Sala Corrioles del Centre, es fa l’espectacle de Rau Rau: Amàlia i les ombres lunars. El porta la companyia Animamundi Teatre. La venda d’entrades es fa a Entràpolis i a la secretaria del Centre.