Ballester acusa l’Ajuntament de deixar-la sense veu a plens, ràdio i comissions, i Ximenis li respon que està convidada a participar a tot arreu on vulgui

La regidora del Grup Municipal de la CUP Maria Ballester ha fet arribar una nota de premsa on acusa a l’ajuntament d’Arenys de Munt d’haver-los deixat sense representació als plens i òrgans municipals.

A la nota explica que l’ajuntament ha canviat el seu criteri a petició dels regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez, que argumenten una sentència judicial que els dóna la raó, però que està recorreguda i que, segons Ballester, no obliga l’Ajuntament a prendre mesures. Ballester diu que el resultat d’aquesta decisió és que, des de desembre, el grup de gent de la CUP que encapçala ella mateixa no està convocat a les comissions informatives, juntes de portaveus ni a cap espai de participació oficial on estan representats els grups municipals. En aquests casos, a qui es convida ara és al conjunt des tres regidors que formen Grup Municipal, el portaveu dels quals és Ximenis.

Davant d’això, opten per abstenir-se de qualsevol debat o espai on es convoqui a la totalitat del Grup Municipal. Maria Ballester diu que no volen més polèmica, però que cal explicar als vilatans el perquè no van als plens municipals. El motiu diu que no és l’actitud dels regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez, que ha dit que ja no li sorprèn, sinó el fet que l’ajuntament ara vulneri la seva participació, quan no és part del conflicte.

La sentència no és ferma, està recorreguda, de manera que, al seu entendre, ni és aplicable ni el jutjat n’ha ordenat l’execució. Més enllà de la sentència, Maria Ballester es mostra molesta pel fet de no poder participar als debats municipals. Per tot plegat diu que prendran accions legals i que els seus advocats ja hi estan treballant per resoldre aquesta situació.

L’alcalde afirma que, per ell, la única representant de la CUP és Maria Ballester

Per la seva part, l’alcalde, Joan Rabasseda, com ja va dir al darrer ple municipal, ha comentat que aquesta decisió de que Ximenis i Sánchez ara tornin a ser part del Grup Municipal de la CUP no ha estat una decisió política, sinó jurídica, i caldrà veure què passa quan hi hagi una sentència ferma.

Sobre Maria Ballester, l’alcalde diu que no volen en cap cas vulnerar els drets de ningú i menys polítics, i que per ell és Maria Ballester i la seva assemblea els qui tenen la representació de la CUP.

El conflicte judicial, doncs, segueix obert i ara serà l’Audiència Provincial qui haurà de ratificar la sentència ja emesa o bé refer-la.

Ximenis reitera que no exclouen Ballester de l’activitat política del Grup Municipal

Per la seva banda, el portaveu del Grup Municipal de la CUP, Josep Manel Ximenis, ha defensat la seva posició argumentant que Maria Ballester pot participar amb ells a les comissions, plens, assemblees i programes de ràdio que vulgui.

Ximenis ha dit que està d’acord amb un dels arguments de Maria Ballester: que al poble hi ha una sola assemblea de la CUP. Però té clar que és la que representa ell.

El portaveu del grup municipal de la CUP insisteix en remarcar que si l’any 2015 es va poder presentar a les Eleccions va ser perquè tenia l’aval del partit, igual que el va tenir l’any 2007 i 2011.

Ximenis ha comparat aquest tracte polític amb el que està rebent ara el President Carles Puigdemont, de qui diu que el van deixar encapçalar una llista a unes eleccions i ara volen impedir que sigui investit.

 

A continuació podeu llegir de forma íntegra el comunicat: comunicat_BALLESTER_20180128